Sopranina lui Iliuță de la Jina se va auzi în concursul online „Muzica ne poate uni”

Talentul lui Iliuță de la Jina la sopranină va fi analizat și de către juriul primei ediții a Concursului Online Internațional de Interpretare Vocală și Instrumentală „Muzica ne poate uni”. Inițiativa inedită este de fapt adaptarea la situația actuală a Concursului Național de Interpretare Vocală „Floare de Colț”, al cărui prima ediție a fost programat pentru 20 martie. Iliuță Beschiu concurează la secțiunea muzică instrumentală cu o doină din repertoriul lui Luca Novac.
993.Nume și prenume: Beschiu Ilie AdrianVârsta: 12 aniClasa: a V-aAnul de studiu: IProf. coordonator: Adrian GrecuInstituția: Școala Populară de Arte și Meserii "Ilie Micu", SibiuPiesa: DoinăSecțiunea: Muzică populară instrumentalăCategoria: amatori
Publicată de Concursul Online Internațional de Interpretare „Muzica ne poate uni" pe Vineri, 10 aprilie 2020
Există două secțiuni de concurs: muzică vocală (pentru soliști, duet sau trio), împărțită pe genuri (clasică, populară, ușoară, patriotică, religioasă și folk) și grupe de vârstă (de la 4-5 ani până la adolescenți și adulții până în 50 de ani), respectiv muzică instrumentală. În jurizarea concurentului se va ține cont de prezența scenică, interpretarea piesei, respectarea intonației și a ritmului, atitudine, expresie, text, dinamică.
Până la momentul redactării acestui material pe pagina de Facebook a concursului au fost urcate 1262 videoclipuri. Este vorba de participanți din Arad, Timiș, Bihor, Caraș-Severin, Prahova, Constanța, dar și de peste hotare, din Serbia, Republica Moldova, Spania și Italia, care vor afla rezultatul concursului spre finalul lunii, în jurul datei de 29 aprilie.
„Vă rugăm să aveți răbdare deoarece toate filmulețele trimise până în data de 09.04.2020, ora 23.59 vor fi încărcate pe pagina concursului până cel târziu duminică seara. De luni vom verifica toate filmulețele și vom face corecturi unde este cazul iar juriul va juriza conform regulamentului. Premierea va avea loc în data de 29.04.2020 live pe pagina de facebook la o oră anunțată ulterior. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim multă sănătate! Sărbători fericite și binecuvântate. Dumnezeu să binecuvânteze România!”, transmit organizatorii.
Corul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica, cu sprijinul Primăriei Orașului Pecica, al Consiliului Local Pecica, al Casei de Cultură „Doru Ioan Petescu” și al Palatul Copiilor Arad, prin Clubul Copiilor Pecica, în parteneriat cu Programul Național Cantus Mundi și Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin, organizează Concursul Online Internațional de Interpretare Vocală și Instrumentală „Muzica ne poate uni”.
Prof. Alexandru Zaharia, dirijorul corului pecican și organizatorul concursului, este încântat de reacția primită și de numărul mare de copii, tineri și adulți care s-au filmat fiecare, acasă, cu telefonul mobil și au trimis înregistrarea.
Concurenții sunt împărțiți în două categorii: amatori și profesioniști (elevi de la licee de artă cu specializarea muzică și studenți la facultăți de profil), iar jurizarea se va face pe clase de studiu.
Juriul secțiunii de muzică vocală este format din Anna Ungureanu (dirijorul Corului Național de Cameră Madrigal Marin Constantin) – președinte, Dulcica Florea (profesor de canto la Colegiul de Arte Sabin Drăgoi Arad), Laura Roșu (profesor de canto la Palatul Copiilor din Arad) și Nicoleta Brînda (profesor de educație muzicală la Liceul „Ioan Buteanu” Gurahonț) – membri.
Concurenții de la secțiunea muzică instrumentală vor fi evaluați de Cezar Verlan (dirijorul secund al Corului Național de Cameră Madrigal Marin Constantin) – președinte, alături de Dorin Frandeș (dirijor), Ilonca Ciprian (profesor de tubă și trombon la Colegiul de Arte Sabin Drăgoi Arad) și Diana Alexandra Stoian (director și profesor de pian la Școala particulară Drumul Artelor București).
Organizatorii vor acorda Premii de Excelentă, Premii Speciale, Premii de popularitate, Premiul I, Premiul II, Premiul III, menţiuni, diplome de participare, de merit şi de muzicalitate, toate în format digital.