fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Șoferi beți la volan prinși de polițiștii sibieni, în weekend

În perioada 23 – 25 octombrie a.c., polițiștii sibieni au constatat 9 infracțiuni la regimul rutier, au reținut 24 de permise de conducere, au retras 9 certificate de înmatriculare și au aplicat 556 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 95.000 de lei.

Duminică, 25 octombrie, în jurul orei 0210, polițiștii din Ocna Sibiului au observat pe str. Salinelor din oraș, un moped care circula fără a avea în funcțiune sistemul de iluminare, motiv pentru care au procedat la oprirea acestuia. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că mopedul este condus de tânăr de 16 ani din localitate, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Polițiștii au procedat și la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Todată, polițiștii au stabilit că mopedul îi aparține unui alt localnic, iar minorul l-a sustras în scopul deplasării pentru a-și căuta portofelul pierdut. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și furt în scop de folosință.

De asemenea, duminică, 25.10.2020, în jurul orei 2330, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au depistat pe str. Nicolae Bălcescu din municipiu un conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul, în vârstă de 22 de ani, domiciliat în Bazna, conducea o autoutilitară în momentul depistării, iar la testarea cu aparatul alcooltest a rezultat valoarea de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele conducătorului auto s-a deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute și pedepsite de art.  336 alin. 1 din Codul penal, respectiv conducerea unui vehicul sub influenta băuturilor alcoolice.

Un alt conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice a fost depistat pe DN 14, în localitatea Slimnic, în seara zilei de 25.10.2020, în jurul orei 22:00. Șoferul, în vârstă de 67 de ani, domiciliat în municipiul Sibiu, la momentul testării cu aparatul etilotest avea o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele conducătorului auto s-a deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute și pedepsite de art.  336 alin. 1 din Codul penal, respectiv conducerea unui vehicul sub influenta băuturilor alcoolice.

Etichete:

Recomandam sa citesti si