fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie Sibiu

Smart Lab Sibiu s-a deschis pentru public. Vă puteți înscrie online, pe www.sibiu.ro

Smart Lab-ul din Piața Mică se va deschide publicului începând de săptămâna viitoare. În 28 aprilie vor începe înscrierile pentru sibienii care dorescparticipe, gratuit, la cursuri și să beneficieze de facilitățile din Smart Lab. În această săptămână, peste 20 de grupuri de elevi vor face cursuri în Smart Lab, fiind însăptămâna altfel”.

Primăria Sibiu și partenerii săi Asociația INACO, compania Shape Robotics și Samsung România – au amenajat un Smart Lab în imobilul din Piața Mică nr. 22. Acesta este un spațiu care poate fi utilizat gratuit de toți cei care doresc să dobândească competențe digitale: elevi, profesori sau cetățeni de orice vârstă.

Smart Lab-ul este dotat cu un display interactiv, computere de ultimă generație, roboți programabili, o imprimantă și un scanner 3D, creioane pentru desene 3D, ochelari VR și un sistem de videoconferință alcătuit dintr-o cameră 4K și un sistem de sunet profesional (sound bar).

Cine și cum se poate înscrie?

În Smart Lab se pot înscrie sibienii cu vâsta minimă de 8 ani. Înscrierile pe un anumit interval orar se pot face în limita a 8 locuri pe modul.

Înscrierea se face simplu, online, pe www.sibiu.ro, secțiunea Programări online – Smart Lab. Apoi trebuie urmați pașii pentru a alege data, ora și cursul. Laboratorul va fi deschis și disponibil de luni până vineri, în intervalul orar 9.00 – 19.00. Înscrierea se poate face individual sau în grupuri organizate, de maxim 8 persoane. În cazul grupurilor, coordonatorul va contacta administratorul Smart Lab-ului pe smartlab@sibiu.ro sau la telefon 0269/208861, pentru a pune la punct detaliile modulului dorit.

Ce se poate învăța în Smart Lab?

Tematica cursurilor va fi afișată în programul de înscriere online. Câteva exemple de cursuri: Utilizarea echipamentelor smart, Programarea roboților, Utilizarea calculatorului în procesul de învățământ, Editoare de text si calcul tabelar pe înțelesul tuturor (începători/avansați), Utilizarea aplicațiilor electronice puse la dispoziție de Primăria Sibiu, Realitate virtuală, Inițiere în lumea 3D, Tainele calculatorului, Tainele mediului online. În funcție de tematica selectată, modulele sunt structurate pe una sau mai multe sesiuni. Tematica de cursuri este flexibilă, astfel că, în funcție de solicitări, pot apărea noi subiecte.

Cursurile vor fi susținute de traineri din cadrul Universității Lucian Blaga” – Facultatea de Inginerie, Primăria Sibiu și Universitatea încheind un parteneriat în acest sens, sau de către parteneri voluntari ai Primăriei Sibiu care doresc să se implice în acțiunile educative.

Etichete:

Recomandam sa citesti si