fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Medias

Situația paturilor la ATI COVID în Mediaș

Cazurile de coronavirus sunt în creștere de la o zi la alta. Din cauza ratei de incidență, la nivelul municipiului Mediaș se vor aplica noi restricții.

Contactat de ziarul Star Sibian, managerul Spitalului din Mediaș, Gheorghe Nicorici a declarat faptul că Spitalul Municipal se află în continuare în carantină.

”Vizitele se pot face programat, cu acordul medicului șef de secție, cu respectarea normelor de securitate sanitară, pentru pacienții aflați în stare gravă. Aceste măsuri au fost luate deoarece spitalul se află în continuare în carantină” a declarat Gheorghe Nicorici, managerul Spitalului ”Muncipal” din Mediaș.

În municipiul Mediaș, rata incidenței cumulate de miercuri, 29 septembrie 2021, este  2,32/1.000 locuitori, fiind 130 de cazuri active de coronavirus. Până în data de 12 octombrie, se aplică o serie de restricții la nunți, evenimente private, spectacole, concerte și în baruri și discoteci:

  • organizarea evenimentelor în aer liber se poate desfășura cu cel mult 2.500 de persoane, însă aceștia vor fi obligați să poarte măștii de protecție
  • nunțile, botezurile sau alte evenimente de acest gen se pot desfășura cu maximum 150 de persoane în exterior sau 100 de persoane în interior, iar persoanele sub 16 ani nu sunt luate în calcul. Mai mult decât atât, invitații vor trebui să respecte normele de protecție sanitară.
  • activitate în baruri, cluburi sau discoteci este permisă, insă capacitatea maximă a spațiului să nu depășească 70 la sută, în intervalul orar 05:00 – 02:00, dacă persoanele prezente sunt vaccinate cu schema completă.

Situația paturilor de la ATI, în Spitalul din Mediaș

”Spitalul Municipal din Mediaș are 2 paturi ATI și 5 paturi DTA din totalul de 35 de paturi pentru pacienți infectați cu COVID-19. În acest moment toate paturile sunt ocupate. Alte informații puteți obține de la biroul de presă al Prefecturii Sibiu. Vă mulțumesc pentru întelegere” a fost răspunsul lui Nicorici, referitor la situația paturilor ATI din spital.

Etichete: