fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

SIRO Solar – panouri fotovoltaice made in Sibiu

Singura fabrică de panouri fotovoltaice din România s-a deschis la Sibiu. Compania Dream Energy, care are șase acționari români, a investit în fabrica de pe strada Râului aproximativ 450.000 de euro.

240 de panouri/zi

Panourile fotovoltaice produse la Sibiu poartă marca ”SIRO Solar”. Deocamdată, producția este axată pe panourile cu destinație rezidențială, cu o putere medie de 440 W. În acest moment, fabrica are o capacitate de producție de 240 de panouri pe zi (30 MW/an), dar aceasta se poate dubla. „Am achiziționat o linie tehnologică nouă, produsă în anul 2022, care are o groază de beneficii, unul dintre ele fiind acela că este adaptabilă la orice tehnologii care vor apărea pe viitor”, a explicat Cosmin Cârstoiu, unul dintre asociații și membrii fondatori ai companiei Dream Energy SRL. Compania nu exclude posibilitatea de a produce, în viitor, și panouri pentru parcuri fotovoltaice.

Calitate și garanție

Prezența unui producător local de panouri fotovoltaice în România reprezintă un avantaj major pentru clienți. „Am creat această capacitate de producție locală în așa fel încât vânzătorilor, intermediarilor, instalatorilor și altor comercianți din domeniul acesta să le fie ușor să acceseze niște modele de calitate, care să fie produse în România. Spre deosebire de produsele importate, e un lucru foarte important pentru un cumpărător final să știe că poate să apeleze oricând producătorul. Garanția pe care o oferim este una extrem de apreciată”, precizează Cosmin Cârstoiu. Produsele SIRO Solar au 15 ani de garanție pentru materiale, respectiv 25 de ani pentru putere de 85%.

Tehnologii de top

Fabrica de la Sibiu va începe producția pe o nouă tehnologie. ”Vom produce panouri fotovoltaice Topcon, care sunt recunoscute ca având o eficiență foarte mare, prin comparație cu tehnologia existentă. De asemenea, avem în plan să aducem și alte tehnologii de foarte înaltă calitate, dar care vor veni cu un premium din punctul de vedere al costului”, a anunțat Cosmin Cârstoiu.

Etichete: