fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Simularea examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a

Elevii de clasa a XII-a și a XIII-a încep simulările în 22 martie cu Limba și literatura română. Notele elevilor la simulările de Evaluare Națională și BAC „nu se trec în catalog” decât „prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului”, prevede ordinul de ministru publicat în Monitorul Oficial.

Calendar de desfășurare:
22 martie 2021: Limba şi literatura română – proba E.a)
23 martie 2021: proba obligatorie a profilului – proba E.c)
24 martie 2021: proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d)
25 martie 2021: Limba şi literatura maternă – proba E.b)

Informațiile în legătură cu desfășurarea simulării examenului de bacalaureat (inclusiv repartizarea pe clase) au fost afișate la sediul colegiului, str. Mitropoliei nr. 34.Vezi REPARTIZARE SALI SIMULARE BACALAUREAT

Probele din cadrul simulării naționale încep în data de 22 martie cu proba la limba și literatura română, la ora 9:00, moment în care în fiecare clasă se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Accesul elevilor în școli este permis până la ora 8:30.

Pentru bacalaureat probele de la simulare durează 3 ore.

Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori: cadrele didactice din unitatea de învățământ care au urmat sau urmează programul de formare a profesorilor evaluatori pentru examenele și concursurile naționale vor fi selectate cu prioritate pentru evaluarea lucrărilor.

Rezultatele obținute la simulările naționale nu se contestă, nu se afișează și nu sunt făcute publice, ele sunt analizate la nivelul fiecărei clase. Toate unitățile de învățământ elaborează și transmit la inspectoratul școlar un raport pe școală, iar inspectoratul școlar elaborează un raport pe județ/municipiu și îl trimite mai departe la Ministerul Educației. Raportul trebuie să includă și un plan de acțiune care cuprinde măsurile de monitorizare, control și remediere acolo unde se impune.

Art. 14 (2) Rezultatele obtinute de elevi la simularile nationale sunt comunicate acestora si analizate la nivelul fiecarei clase, prin discutii individuate cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, in vederea adoptarii masurilor adecvate pentru imbunatatirea performantelor scolare ale elevilor.
(3) La solicitarea scrisa a elevului sau a parintelui/tutorelui, notete obtinute la simularile nationale pot fi trecute in catalog.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si