fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Sibiul, singurul oraș din țară, este în topul celor mai sigure 20 de destinații pentru călătorii, după coronavirus

Organizația Europeană pentru cele mai bune destinații (EBD), care se încadrează în Rețeaua EDEN a Comisiei Europene, a întocmit o listă a celor mai sigure 20 de destinații pentru călătorii și turism, după coronavirus. Pe lista preluată de Forbes, apare și municipiul Sibiu, singura destinație din România.

Pentru a ajuta călătorii care vor să călătorească în Europa, EBD a prezentat o listă cu 20 de destinații cel mai puțin afectate de Covid-19. Despre Sibiu, jurnaliștii de la Forbes sunt de părere că este ”un oraș frumos, istoric din Transilvania”. Ziariștii fac referire la anul 2007, când orașul a fost Capitala Europeană a Culturii. În 2019, a fost numită Regiunea Europeană a Gastronomiei. Și în 2020, a fost desemnată „a șasea cea mai bună destinație turistică a Europei” de EBD.

Topul locurilor:

1. Tbilisi, Georgia

2. Corfu, Grecia

3. Cavtat, Croația

4. Insulele Azore

5. Preveza, Grecia

6 Alentejo, Portugalia

7. Batumi, Georgia

8. Zagreb, Croația

9. Algarve, Portugalia

 10. Sibiu, România

11. Kotor, Muntenegru

12. Rijeka, Croația

13. Varșovia, Polonia

14. Viena, Austria

15.  Bohinj, Slovenia

16. Malta

17. Gdansk, Polonia

18. Vilnius, Lituania

19. Riga, Letonia

20. Taigaua sălbatică, Finlanda

 

“Repornim turismul, luând în același timp măsuri de protecție pentru oaspeti, făcându-i să se simtă în siguranță. Eforturile noastre, ale tuturor, ne sunt recunoscute. Asociația European Best Destinations atestă că Sibiul, una dintre cele bune destinații turistice europene incluse în topul alcătuit de această Asociație, este și unul dintre cele mai sigure 20 de orașe europene pentru vizitatori, iar publicația Forbes confirmă.” spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si