fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet Social

Sibiul, gazda evenimentului Ziua Părinților de Îngeri

Sibiul, gazda evenimentului Ziua Părinților de Îngeri

Începând din acest an, Organizația E.M.M.A. va ​comemora​ copiii plecați la Cer​, în prima duminică din această lună, respectiv 6 iunie. Sibiul este unul dintre cele patru orașe, unde evenimentul este programat începând cu ora 16:00, iar locația este Business Coffee 2GO, Bdul Victoriei 32. Detalii puteți afla de la voluntarul Simona Marți la numărul de telefon 0723118584.

Ziua Părinților de Îngeri (ZPI) – cu excepția a 4 orașe din țară, (printre care se află și Sibiul) și în acest an, va fi celebrată și se va desfășura pe sistemul adoptat în 2017, pentru Valul de Lumina, adică:

Cine dorește să se alăture acestui eveniment, fie că este părinte îndoliat sau susținător, acolo unde se va afla in prima duminica din luna iunie, împreună cu alți membri ai familiei sau cu câțiva prieteni, va înălța unul sau mai multe baloane cu heliu, fie că va fi din curtea casei, în parc, la munte sau la mare. Important este, anul acesta, să facă acest lucru pe 6 iunie! Nici ora lansării baloanelor nu va mai fi una fixă, pentru că este prea complicat de respectat de toata lumea și, oricum, cred ca este chiar mai bine dacă, de-a lungul întregii zile, se vor înălța baloane de peste tot. Speranța mea este ca această idee să fie îmbrățișată de cât mai mulți oameni care pe 1 iunie, să înalțe baloane și să apară pe rețelele de socializare multe, multe imagini cu baloanele colorate, zburând spre cer…. Se pot pune chiar și imagini virtuale, numai să​ fie​ postate!​ Scopul este ca părinții îndoliați să simtă spiritul de solidaritate ale celor care le sunt alături, dar nu știu cum să le arate acest lucru. Am ales să celebrăm acest evenimen​t în altă zi decât 1 iunie pentru a nu  “fura” ziua copilașilor de lângă noi și pentru a nu-i pune pe părinții care au copii și în cer și pe pământ, în situația dificilă de a alege între evenimente. Din fericire, acum este mai simplu și în privința heliului, care se poate procura din diverse magazine sau online, ori se pot cumpăra din parc, baloane gata umflate cu heliu.”, transmit organizatorii.

Pe 9 martie 2008 a avut loc prima ediție a acestui eveniment de comemorare – primul de acest gen, organizat vreodată în Romania – numit atunci “Ziua Mamelor de Îngeri”. Evenimentul a avut loc concomitent în București, Baia Mare, Târgu Jiu, Timișoara, Arad, Tulcea și a fost o zi în care mame, tați, frați, surori, bunici de îngeri și prieteni ai acestora s-au întâlnit, au aprins lumânări, au rostit o rugăciune și au ridicat la cer baloane colorate pe care au scris numele îngerașilor lor și dedicații pentru aceștia.

De atunci, timp de 10 ani, evenimentul a avut loc în fiecare an, numărul orașelor organizatoare, crescând de la un an la altul. “Recordul” a fost în 2012 când s-a organizat în 22 de orașe!!!​

​Datorita amplorii sale, Ziua Părinților de Îngeri poate fi considerat cel mai mare eveniment de comemorare din lume.​

Etichete: