fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Sibiul are în 2017 un buget de 713 milioane de lei

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Cora Fodor, a prezentat în cadrul unei conferințe de presă, cum se prezintă bugetul orașului în 2017.

Totalul bugetului local seste în valoare de 713 milioane lei și se împarte între secțiunea de funcționare și secțiunea de dezvoltare, adică investițiile. Veniturile bugetului local sunt estimate la 441,8 milioane lei. Din această sumă 310,6 milioane lei provin din veniturile proprii ale Municipiului Sibiu, ceea ce reprezintă 70,3%. De asemenea, de la bugetul de Stat estimăm că vom primi 128,8 milioane lei, reprezentând 29,2% din total venituri. De la Consiliul Județean estimăm că vor fi alocate 2,4 milioane lei, adică 0,5% din totalul de venituri. La această sumă se adaugă excedentul bugetar în sumă de 271,1 milioane lei. Primăria Municipiului Sibiu, cu un buget de 224 milioane lei. Din acești bani se finanțează lucrările de reparații a străzilor cu un buget estimat de 52 de milioane lei (spre ex: Viitorului, bulevardul Corneliu Coposu, Cibinului, Râului, Metalurgiștilor, Aleea Frații Buzești, zona Gării și zona industrială vest), semaforizarea, subvențiile acordate societății de transport public (aproximati 30 milioane lei), precum și alte cheltuieli precum salariile, fondul de rezervă, fondul de garantare, cheltuieli cuadministrarea pădurilor. Învățământul, cu un total de 136,8 milioane lei. Din această sumă cheltuielile cu personalul din învățământ reprezintă peste 100 de milioane de lei. De asemenea, peste 21 de milioane de lei vor fi alocați pentru cheltuieli materiale, printre care se numără și lucrările de reparații și dotarea clădirilor în care funcționează unități de învățământ.

În marea lor majoritate, lucrările de reparații și întreținere se referă la: zugrăveli în săli de clasă, holuri, laboratoare și săli de
sport, întreținere și reparații pardoseli, reparații în grupurile sanitare, reparații în curtea școlilor și înlocuirea tâmplăriei. Cultura, cu un buget de 48,8 milioane lei. La acest capitol este inclus bugetul instituțiilor culturale din subordinea Consiliului Local – Teatrul Național Radu Stanca, Teatrul pentru copii și Tineret Gong și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu – care însumează 33,37 milioane lei. Cel mai mare buget îi va fi acordat Teatrului Național Radu Stanca 20,8 milioane lei. La secțiunea de dezvoltare sunt prevăzute și sume pentru investiții în aceste instituții culturale. Pentru Casa de Cultură a Municipiului este prevăzută o sumă de 3,1 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor de construcție a noului sediu, iar pentru Teatrul Național Radu Stanca este propusă alocarea unei sume de 2,3 milioane lei

pentru achiziția de dotări pentru spectacole. Bugetul ar urma să fie aprobat într-o ședință extraordinară programată pentru 21 martie.
Etichete: