fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Sibiul are cinci eleve premiate la Concursul SPEAK OUT

Sibiul a fost reprezentat cu cinste la faza națională a concursului de creativitate SPEAK OUT, desfășurată la Timișoara, în perioada 7 – 9 iunie.

La secțiunea de monolog dramatic, au participat patru eleve de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”: Ana Timofte – clasa a XI-a, Ștefania-Teodora Rusu – clasa a X-a, Veronica-Joy Stănescu – clasa a VII-a și Daria Ioana Săvoiu – clasa a V-a. Grupul a fost însoțit de doamna profesoară Arina Ormenișan. Rezultatele au fost remarcabile: premiul III – Ana Timofte, premiul special pentru „Personaj Creativ” – Veronica-Joy Stănescu și premiul II – Daria Ioana Săvoiu.

Secțiunea de scriere creativă a adus Sibiului alte distincții importante: Sara Maria Bădescu, de la Școala Gimnazială nr. 4, clasa a VI-a, a obținut premiul II, iar Ioana-Raluca Jurju, de la Liceul Teoretic „Constantin Noica”, clasa a XII-a, a primit Mențiune.

Jurizarea concurenților s-a făcut de către două comisii diferite, pentru gimnaziu, respectiv liceu, pe o serie de criterii de originalitate, relevanță și coerență, stil etc. Buna desfășurare a competiției a fost asigurată de doamna Victoria Șerban, profesor de limba engleză la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu și supervizor Educational Drama Association in Romania (EDAR).

”Aceste performanțe remarcabile, alături de experiențele culturale bogate, demonstrează angajamentul și talentul elevilor din județul Sibiu în promovarea excelenței în sistemul educațional românesc. Îi felicităm pe acești elevi merituoși și pe toți cei care i-au susținut în această călătorie spre succes!”, transmite Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.

Concursul, structurat pe două secțiuni – cea de monolog dramatic și povestiri scurte în limba engleză -, reprezintă o competiție aparte deoarece presupune atât cunoașterea diferitelor nuanțe ale limbii engleze, cât și un grad înalt de originalitate, pasiune pentru literatură și spirit creativ. În acest an, principalul organizator al competiției, EDAR, a avut drept parteneri Inspectoratul Județului Timiș, Colegiul Național Bănățean, Teatrul de Tineret „Merlin” și Centrul pentru Educație Incluzivă „Paul Neveanu”.

Etichete: