fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Sibiul a sărbătorit Ziua Europei alături de oraşul înfrăţit Landshut din Germania

Primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, a participat în perioada 8-10 mai la Festivalul EuropaFest în oraşul Landshut din Germania, organizat cu ocazia Zilei Europei.

Sibiul a fost invitat să participe la această manifestare alături de alte oraşe înfrăţite cu Landshut: Elgin (Scoţia), Compiegne (Franţa), Ried im Innkreis (Austria) şi Schio (Italia). “Sibiul a avut o prezenţă foarte apreciată în acest Festival pentru că standul cu produse de artizanat şi materiale informative, dar şi standul culinar au fost foarte căutate de cei veniţi acolo. Ce m-a impresionat însă şi m-a mişcat au fost românii stabiliţi în Germania care au aflat de această manifestare şi au venit de la sute de kilometri distanţă. Au savurat fiecare dans al Junilor şi au fost bucuroşi să vadă portul popular şi să ne vadă acolo, semn că le e dor de ţară” a declarat primarul interimar Astrid Fodor, la întoarcerea din delegaţie. Sibiul a fost reprezentat în cadrul Festivalului EuropaFest de Ansamblul Folcloric “Cindrelul Junii” şi de “Ceata Junilor. Dansatorii acestor ansambluri au susţinut spectacole folclorice pe tot parcursul zilei de 9 mai, atât pe scenă cât şi în spaţiile publice din centrul istoric. Reprezentanţii CJCPCT “Cindrelul – Junii” Sibiu au amenajat în cadrul festivalului un stand expoziţional cu produse de artizanat şi un stand cu produse alimentare tradiţionale, la fel ca fiecare dintre oraşele invitate.

Pe tot parcursul zilei de sâmbătă, 9 mai, localnicii din Landshut, reprezentanţii celorlalte oraşe şi turiştii aflaţi acolo au putut vizita standul Sibiului şi au făcut cunoştinţă cu ceea ce înseamnă tradiţia, cultura şi turismul sibian. Un reprezentant al Serviciului Cultură, Turism, Sport din cadrul Primăriei Sibiu a fost prezent în standul Sibiului pentru a împărţi vizitatorilor materiale tipărite despre Sibiu şi pentru a oferi informaţii cu privire la locaţia turistică Sibiu. Partenerii din Landshut vor întoarce foarte repede această vizită Sibiului pentru că joi, 14 mai va avea loc în sala expoziţională a Primăriei Sibiu, în prezenţa primarului general al Landshut-ului, domnul Hans Ramf, vernisajul unei expoziţii fotografice itinerante cu imagini din Sibiu, Landshut, dar şi din oraşele înfrăţite cu acesta din urmă.

Etichete: