fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură

Sibiu Dance Competition este un eveniment așteptat de iubitorii artei

Sibiu Dance Competition este un eveniment așteptat de iubitorii artei

Concursul Internațional de Dans Clasic și Contemporan, cunoscut și ca Sibiu Dance Competition, va avea loc în perioada 16-18 aprilie 2021. Ediția se va ține online, ca toate concursurile de anul acesta. Așa cum am văzut deja la concursurile care au avut deja loc de la începutul anului, pasiunea pentru dans și dorința de a dansa nu au fost diminuate, chiar și în condițiile restrictive impuse de pandemie. Concursul Internațional de Balet Clasic și Dans Contemporan este un eveniment extrem de așteptat atât pentru profesioniști în dans, cât și pentru amatori, pasionați de această artă.

„În aceste vremuri în care prioritățile noastre se schimbă, arta, sub toate formele sale, rămâne o sursă constantă de speranță și optimism. De aceea, anul acesta Sibiu Dance Competition va fi realizat în mediul virtual, cu scopul de a spijini și motiva dansatori din întreaga lume, să nu renunțe la visurile lor și să meargă mai departe indiferent de circumstanțe, adaptându-se la situațiile dificile care apar în viața noastră, a tuturor. Cum funcționează: competitorii trimit video cu dansul/dansurile cu care vor să participe, jurații vizionează online filmările și oferă note în funcție de prestația tehnică și artistică, toate înregistrările vor fi transmise gratuit, online, în cele 3 zile de concurs pe site-ul https://www.livestreamromania.ro”, au declarat organizatorii evenimentului.

Finalul concursului va fi reprezentat prin ceremonia de premiere și o gală în care vor fi prezentate cele mai bune numere din concurs. Gala va fi transmisă livestream pe platformă stream.entertix.ro pe bază de bilet. Costul biletelor este de 15 lei, iar pe baza acestora, publicul va avea acces la filmare timp de 72 de ore. Ediția virtuală a Sibiu Dance Competition a adus împreună un număr de 700 dansatori din țări precum: Australia, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Canada, Cipru, Cehia, Danemarca, Egipt, Finlanda, Franța, Marea Britanie, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Japonia Kazahstan, Lituania, Malaezia, Malta, Mexic, Noua Zeelandă, Norvegia, Peru, Filipine, Polonia, Portugalia, România, Federația Rusă, Singapore, Slovenia, Africa de Sud, Spania, Elveția, Taiwan, Thailanda, Turcia, Emiratele Arabe Unite, SUA și Venezuela. Nivelul ridicat al concursului este completat de prestigioși membri ai juriului, care reprezintă unele dintre cele mai bune școli de dans și teatre din întreaga lume.

Juriul va fi condus de Ovidiu Dragoman, directorul Teatrului de Balet de la Sibiu și director artistic al concursului de dans. Ceilalți membri ai juriului sunt Alexander Mishutin, Denis Medvedev, Misha Tchoupakov, Robert Parker, Roberta Ferrara, Valentin Bartes, Réjane Losno-Tobelem, Sandra Mavhima, Kirill, George Postelnicu, Daria Sosnina.

În 2019 au participat la competiție 325 concurenți din Austria, Bulgaria, Georgia, Germania, Ungaria, Italia, Japonia, Lituania, Portugalia, România, Rusia, Republica Moldova, Ucraina, Emiratele Arabe Unite.

Etichete: