fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sport Timp Liber

Sibiu, capitala europeană a baschetului 3 la 3

Timp de patru zile, la acest sfârșit de săptămână, Sibiul va gazdui două competiții de baschet 3 la 3: „Sibiu Streetball”, turneu ajuns anul acesta la cea de-a opta ediţie va avea loc în perioada 28-29 iulie iar “3×3 Sibiu Challenger”, competiție dedicată exclusiv echipelor profesioniste se va desfășura în perioada 30-31 iulie.

Pentru amenajarea spațiului de eveniment, accesul auto în Parcarea Teatrului va fi restricționat în intervalul 26 iulie – 01 august. Primele două zile vor fi dedicate sportivilor amatori. 50 de echipe din Sibiu, București, Alba Iulia, Cluj Napoca, Sofia și Belgrad s-au înscris la cea de-a opta ediție a turneului “Sibiu Streetball”. Jucătorii sunt împărțiți pe șase categorii de vârstă U10, U13, U15, U18, OPEN, + 35 și vor avea la dispoziție cele mai bune condiții de joc. Competiția se desfășoară pe suprafață omologată de Federația Internațională de Baschet, cu echipamente de joc profesionale. Pe lângă competiţia propriu-zisă, cei prezenți pot asista și participa la diferite concursuri conexe: aruncări de trei puncte, concursuri de slam dunk, concursuri de îndemânare şi vor avea parte de multe alte surprize pregătite de organizatori. După turneul de încălzire, în perioada 30-31 iulie se va desfășura turneul echipelor profesioniste, “3×3 Sibiu Challenger”, care se află anul acesta la prima ediție. 64 de jucători profesioniști de baschet 3 la 3 din România, Canada, Japonia, Serbia, Ucraina, Andora, Danemarca, Bosnia, Slovenia, Slovacia, Spania, Bulgaria și Macedonia. Cele 16 echipe înscrise vor concura pentru marele premiu pus în joc, un cec în valoare de 4.000 EUR. Echipa clasată pe locul 2 va primi un premiu de 1.000 EUR. Ambele se vor califica la etapa de World Tour de la Lausanne (Elveția), transportul fiind asigurat de organizatori turneului de la Sibiu.

Parcarea Teatrului va fi transformată într-o arenă dedicată streetball-ului. Organizatorii vor monta aici trei suprafețe sintetice modulare, certificate FIBA, trei sisteme de baschet mobile și trei tribune cu o capacitate de 200 de locuri fiecare, astfel încât, împătimiții bachetului, jucători sau privitori, să aibă la dispoziție cele mai bune condiții.Pregătirile pentru spectacolul sportiv presupun o desfăşurare impresionată de oameni şi utilaje, de aceea accesul în Parcarea Teatrului va fi restricţionat treptat începând de astăzi, 26 iulie până luni, 1 august, ora 07:00..Organizatorii evenimentului îşi exprimă regretul pentru eventualele neplăceri cauzate de impunerea acestei restricții. După încheierea spectacolului, duminică noapte, tot amplasamentul va fi eliberat pentru ca traficul în zonă să reintre în normal cât mai repede posibil.“3X3 Sibiu Challenger” este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local și Primăria Municipiului Sibiu prin  Agenda Sport, organizată de ACS Eco Sport Team și Agenția Grey Projects cu sprijinul: Ciuc Radler, Ballan Sportswear, Marquardt, Plasme LCD și Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Sibiu.

Etichete: