fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

Sibiu Bike City se reactivează în 15 martie

Vremea bună permite ca, anul acesta, bicicletele Sibiu Bike City să fie scoase în teren mai devreme. Din 15 martie, sibienii și turiștii vor avea la dispoziție 640 de biciclete, în cele 57 de stații amplasate în diverse zone din oraș.

100 de biciclete în plus

Anul trecut Sibiu Bike City și-a reluat funcționarea aproape de data de 1 aprilie. Anul acesta, datorită temperaturilor ridicate înregistrate, vom începe amplasarea treptată în teren a bicicletelor din 1 martie, iar din 15 martie acestea vor putea fi închiriate și folosite de către sibienii care aleg bicicleta ca mijloc de deplasare sau pentru mișcare și agrement. Reamintesc că la finalul anului trecut am extins sistemul cu încă 8 stații de închiriere și 100 de biciclete. Îi invit pe sibieni să aleagă bicicletele Sibiu Bike City pentru deplasarea în oraș, ca gest de responsabilitate și ca o mică, dar importantă contribuție în creșterea calității aerului pe care îl respirăm în oraș”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Opt stații noi

Cele opt stații noi, înființate anul trecut, se află pe străzile: Monaco (vis-a-vis de intrarea Harting), Calea Șurii Mici (zona Magnolia), Bruxelles, Lungă, Turnului (lângă piațetă), Gheorghe Dima (spre intersecția cu Calea Dumbrăvii), Vasile Milea și Autogării. De asemenea, stația de la Stadionul Municipal a fost extinsă cu 12 locuri, dată fiind cererea mare înregistrată în această locație. Odată cu bicicletele obișnuite, vor fi amplasate în teren și cele opt triciclete pentru seniori și patru pentru persoane cu dizabilități.

Tarif de 1 leu/oră

Închirierea bicicletelor se face prin aplicația PBSC, care poate fi descărcată gratuit pe orice tip de telefon mobil, Android sau IoS. Modul de închiriere și informații despre închiriere se găsesc pe site-ul https://spadpp.sibiu.ro/biciclete, în ghidul ”Sibiu Bike City”: Ghid_utilizare_-_Sibiu_Bike_City.pdf

Tariful pentru închirierea bicicletelor este de 1 leu/oră sau 10 lei/zi, dar sunt disponibile și variante de abonamente.

Sibiu Bike City se reactivează în 15 martie

Zeci de mii de închirieri

În sezonul trecut, din 1 aprilie până la 1 decembrie 2023, al doilea an de funcționare a Sibiu Bike City, sistemul a înregistrat 63.631 de închirieri, din care 13.123 în baza unor abonamente, restul fiind utilizări ocazionale (închiriere pe zi sau cu ora). Cele mai utilizate stații de închiriere au fost cea de la Stadionul Municipal (13.841 închirieri), cea de pe Calea Cisnădiei (6.527) și cea din Piața Mică (5.944).

Etichete: