fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sibiu

Sibienii învață „metode de eficientizare energetică a locuinței”, la Consiliul Județean

Sibienii sunt invitați la Consiliul Județean, în 25 aprilie, la ora 10.00, la un atelier de informare privind metodele de eficientizare energetică sustenabilă. Scopul principal al evenimentului este de a oferi o mai bună înțelegere a beneficiilor energiei regenerabile și a impactului acesteia în eficiența energetică. Organizatorii vor oferi detalii despre eficientizarea sustenabilă a locuinței și exemple de bună practică.

Atelierul de informare va avea loc în Sala Mare a Consiliului Județean Sibiu, situat pe strada General Magheru, nr. 14.

Astfel de ateliere de informare vor avea loc în 30 de localități din județul Sibiu și fac parte din proiectul „Energie regenerabilă și eficiență energetică – pentru dezvoltarea durabilă în județul Sibiu”, derulat de Consiliul Județean Sibiu, în parteneriat cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și University of South-Eastern Norway. Proiectul este finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, prin mecanismele financiare SEE și Norvegian 2014 – 2021, în cadrul „Programului de Energie din România”.

Lucrând împreună pentru o Europă verde, competitivă și favorabilă incluziunii– sloganul granturilor oferite de SEE și Norvegia – nu ar trebui să fie doar un slogan, ci fiecare dintre noi, printr-o informare corectă și prin oferirea de soluții, ar trebui să ne gândim ce putem face pentru reducerea consumului de energie, a gazelor cu efect de seră, dar și cum putem contribui la tranziția către un viitor verde. Prin această campanie de conștientizare ne dorim să oferim sibienilor informații cât mai relevante și cât mai utile despre acest subiect deosebit de actual, informații care îi pot ajuta ca pe termen mediu și lung să își reducă consumul de energie și implicit să își reducă costurile. Toate acestea vor avea ca efect, pe lângă un mediu mai sănătos, fără poluare și creșterea calității vieții”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si