fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sănătate

Sibienii încurajați să folosească Portalul Medical

Dr. Eduard Egri: „Accesul on line la documente medicale este un avantaj atât pentru pacient, cât și pentru medic” Consiliul Județean Sibiu a inițiat pe pagina sa de socializare un nou dialog online cu privire la utilizarea Portalului Medical, platforma care permite accesul rapid  al sibienilor la propriul istoric medical din Spitalul Județean, Spitalul de Pneumoftiziologie și Spitalul de Psihiatrie.

„Cred că este un lucru foarte bun. Am primit recent, ca medic, acces la contul pe care și l-a realizat pe Portal Medical unul dintre pacienții mei și am găsit inclusiv documente care nu se aflau în dosarul său din cabinet. Realizarea contului a fost simplă, interfața este prietenoasă, iar utilizarea scutește foarte mult timp” – a spus în cadrul dialogului online medicul de familie, Eduard Egri.

Portal Medical oferă cetățenilor posibilitatea de a-și gestiona (vizualiza, printa etc) prin simpla creare a unui cont de utilizator a tuturor documentelor emise de cele trei spitale aflate în subordinea Consiliului Județean Sibiu, dar în același timp, platforma este și un instrument la indemâna medicilor. Aceștia pot să îsi creeze propriul cont și să consulte, pe baza accesului oferit de pacienți la conturile lor, documentele medicale ale acestora. Medicii pot să vizualizeze rapid și direct documentele emise de cele trei unitati medicale sau pe cele ale altor spitale de stat și private obținute de pacienți și încărcate personal de aceștia în propriile conturi.

„Până și faptul că documentele sunt postate cronologic este un mare avantaj pentru noi fiindca oferă o  imagine în timp a situației medicale a pacientului” – a spus dr. Egri.

Răzvan Biriș, directorul Crucii Roșii Filiala Sibiu, prezent la dialogul online, a apreciat demersul Consiliului Județean și a făcut unele sugestii pentru viitor. El crede că Portal Medical este un pas spre normalitate și că avantajele utilizării sale în rândul sibienilor sunt evidente.

Consiliul Județean Sibiu încurajează sibienii să folosească Portalul Medical, ca modalitate atât de gestiune a propriilor documente, cât și pentru oportunitatea de a-și realiza simplu și rapid programările la medicii din cele trei spitale. În plus, Consiliul Județean Sibiu poartă discuții și cu alte unitați medicale de stat și private care ar putea adera la Portal Medical și care ar putea, astfel, oferi acces online sibienilor la documente.

Portal Medical este disponibil gratuit, fie prin accesare directă (www.portalmedical.cjsibiu.ro), fie prin intermediul site-ului Consiliului Județean Sibiu (www.cjsibiu.ro). Sibienii au nevoie pentru a avea acces în sistem de un simplu cont de utilizator, realizabil pe baza CNP-ului, a cardului de asigurat și a unei adrese de e-mail.

Portalul Medical a fost realizat la inițiativa Consiliului Județean Sibiu fiind parte a unui amplu proiect realizat cu fonduri europene intitulat “Sustenabilitate. Inovare. Bunăstare. Incluziune Socială. Unitate. Sibiu-Strategia 2030” (cod MySMIS 126475) și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.  Scopul proiectului este de a crește accesul online la serviciile publice gestionate de instituțiile din subordine în vederea reducerii birocrației pentru cetățeni când accesează servicii de sănătate. Proiectul are o valoare totală de 3.701.804,04 lei, din care 3.141.080,48 lei este valoarea cofinanțării nerambursabile și are o durată de 30 de luni.

Proiectul are drept beneficiar Consiliul Județean Sibiu, iar ca obiectiv general optimizarea proceselor orientate către beneficiarii de servicii publice, în concordantă cu Strategia pentru Consolidarea Administrației Publice. Se urmărește dezvoltarea capacitații de planificare strategică, creșterea accesului online la serviciile publice gestionate de Consiliul Județean Sibiu și instituțiile din subordinea sa în vederea reducerii birocrației, simplificarea procedurilor și creșterea nivelului de competența a personalului.

Etichete:

Recomandam sa citesti si