fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Sibienii au condus băuți și fără permis de Paști

Polițiștii sibieni au intervenit la 230 de evenimente semnalate în intervalul 26 aprilie – 1 mai, cele mai multe fiind prin apelul de urgență 112. Din punct de vedere rutier, polițiștii au întocmit 11 dosare de cercetare penală, cele mai multe pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. Totodată, au fost aplicate 315 sancțiuni contravenționale, au fost reținute 32 de permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

De departe cea mai gravă infracțiune a acestei perioade aparține unui sibian în vârstă de 61 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului chiar în noaptea de 28 aprilie, prima zi de Paști, în jurul orei 04:00, pe Aleea Taberei din municipiul Sibiu. În urma testării alcoolscopice a celui aflat la volan, a rezultat o concentrație de 1,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot în prima zi de Paști, în jurul orei 03:00, în municipiul Mediaș, un localnic în vârstă de 64 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Moșnei, a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu un alt autoturism condus de către un alt medieșean, în vârstă de 54 de ani.

În urma testării alcoolscopice a șoferului care a provocat tamponarea, a rezultat o concentrație de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Nici celălalt șofer nu s-a lăsat mai prejos. Dacă la testarea alcoolscopică a prezentat un rezultat de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, tot s-a ales cu dosar penal, dar pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis, acesta fiind deținătorul unui permis eliberat de o autoritate străină, fără a avea dreptul de a conduce pe teritoriul României.

Luni, 29 aprilie, în jurul orei 17:30, pe raza comunei Brădeni, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un brașovean în vârstă de 48 de ani. Acesta avea o alcolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot în ziua de 29 aprilie, la miezul nopții, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe DN 1, dinspre Săcel spre Săliște, de către un bărbat în vârstă de 40 de ani, domiciliat în satul Rusciori. În urma verificărilor efectuate de către polițiști, s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere și se află sub influența alcoolului, cu o concentrație de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 30 aprilie, în jurul orei 02:00, în localitatea Slimnic, un bărbat în vârstă de 32 de ani, din județul Vâlcea, a pierdut controlul direcției de deplasare a ansamblului TIR pe care îl conducea pe DN 14 și a intrat în coliziune cu un imobil, în urma evenimentului rezultând doar pagube materiale. La testarea alcoolscopică a șoferului, s-a constatat că acesta consumase alcool înainte de a se urca la volan, având o concentrație de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile prezentate polițiștii au deschis dosare penale.

Etichete:

Recomandam sa citesti si