fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Sibienii au chemat pompierii de peste 200 de ori în minivacanța de 1 Mai

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au intervenit, în minivacanța de 1 Mai, la peste 200 de intervenții în situații de urgență și cazuri medicale. Ei au fost prezenți pentru stingerea a nouă incendii, trei dintre acestea izbucnite la vegetație uscată, salvarea victimelor ca urmare a producerii unui accident rutier, asanarea unui element de muniție, dar și pentru acordarea primului-ajutor medical unui număr de 96 de persoane cu afecțiuni medicale.

Alte 94 de persoane au fost asistate medical de către formațiunile SMURD din cadrul Serviciilor voluntare ale localităţilor Copşa Mică, Dumbrăveni şi Ocna Sibiului.

Dintre cele nouă incendii, pentru stingerea cărora au acționat pompierii sibieni, șase s-au manifestat la gospodării cetățenești, pubele menajere și cabluri electrice, în localitățile Mârșa, Sibiu, Ocna Sibiului și Gârbova. Alte trei incendii, care au impus intervenția pompierilor profesioniști, au izbucnit la vegetație uscată pe raza localităților Aciliu, Dumbrăveni și Sibiu.
În noaptea de Înviere, pompierii sibieni au desfășurat misiuni de supraveghere a respectării măsurilor de prevenire a incendiilor, dar și de asigurare a intervenției operative în cazul producerii unor situații de urgență, la biserici și mănăstiri.
Tot în această perioadă, echipa pirotehnică din cadrul ISU Sibiu a intervenit pentru asanarea unui element de muniție, rămas neeexplodat din timpul conflictelor armate, descoperit de către un cetățean, pe raza localității Avrig.
„Reamintim cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, să anunţe ISU sau Poliţia prin numărul unic de urgență 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente”, transmit reprezentanții ISU Sibiu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si