fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Politica

Sibianul Marius Vulcan – numit consilier de stat în aparatul de lucru al vicepremierului Dan Barna

Sibianul Marius Vulcan - numit consilier de stat în aparatul de lucru al vicepremierului Dan Barna

Avocatul sibian, Marius Vulcan, este consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului Dan Barna. Numirea a fost făcută zilele acestea de către premierul României, Florin Cîțu.

„Numirea în postul de consilier de stat reprezintă o oportunitate de a participa la guvernare și de a-mi aduce contribuția la realizarea obiectivelor propuse de Alianța USR PLUS. Am o experiență de 20 de ani în consultanță juridică și cu această experiență voi participa la analiză juridică a documentelor legislative, inițiativelor legislative și hotărârilor care țin de cabinetul domnului viceprim-ministru Dan Barna și pe care acesta le va promova. Îmi propun să respectăm toate criteriile de legalitate. În ceea ce privește primul sfat nu pot să îl spun decât după ce îl voi dai, cu siguranță va avea legătură cu norme legislative sau completări justificate din punct de vedere legal.”, a declarat Marius Vulcan.

Marius Vulcan, de profesie avocat, a fost nominalizat pe poziția a doua a listei Alianței USR PLUS Sibiu pentru Camera Deputaților la alegerile locale din 2020. Având o carieră de mai bine de 2 decenii ca avocat în Baroul Sibiul, acesta știe exact ce presupune o justiție afectată de corupție, dar și care este impactul legilor strâmbe sau absurde asupra vieții noastre.

Marius Vulcan este absolvent de Științe Juridice, specializat în drept comercial și drept administrativ, la Facultatea de Drept „Simion Barnuțiu” din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.  Specializările și practica în drept comercial și dreptul muncii i-au conferit o viziune actuală asupra problemelor cu care se confruntă pe plan legal atât antreprenorii, cât și salariații, dar mai ales a efectelor generate de insecuritatea legislativă asupra mediului economic și al pieței muncii.

„A  mărturisit că s-a săturat să explice clienților lui cât de ridicole sunt anumite situații juridice. Evident, ceea ce s-a întâmplat cu Ordonanța 13 a răsturnat paharul care se umpluse și acum este unul dintre cei mai respectați oameni din filială și cel pe care toți și-l doresc în echipă. Asta și pentru că are determinarea și solidaritatea tipică oricărui jucător serios de rugby. O justiție independentă și funcțională sunt prioritățile lui Marius Vulcan pentru Parlament și va lupta împreună cu echipa USR PLUS pentru sancționarea conflictelor de nterese, a clientelismului și favoritismului în instituțiile publice, oprirea implicării politicului în actul de justiție și asigurarea transparenței totale a procesului de accedere în funcții publice și în justiție, pe criterii clare de competență. Marius știe exact ce presupune o justiție afectată de corupție, dar și care este impactul legilor strâmbe sau absurde asupra vieții noastre. De altfel, a mărturisit că s-a săturat să explice clienților lui cât de ridicole sunt anumite situații juridice.  Evident, ceea ce s-a întâmplat cu Ordonanța 13 a răsturnat paharul care se umpluse și acum este unul dintre cei mai respectați oameni din filială și cel pe care toți și-l doresc în echipă. Asta și pentru că are determinarea și solidaritatea tipică oricărui jucător serios de rugby. O justiție independentă și funcțională sunt prioritățile lui Marius Vulcan pentru Parlament și va lupta împreună cu echipa USR PLUS pentru sancționarea conflictelor de interese, a clientelismului și favoritismului în instituțiile publice, oprirea implicării politicului în actul de justiție și asigurarea transparenței totale a procesului de accedere în funcții publice și în justiție, pe criterii clare de competență.”, scria în luna octombrie a anului trecut USR Sibiu pe Facebook.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si