fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu Social

Și divorțul se scumpește!

Cuplurile care s-au căsătorit la Sibiu sau care au locuința comună în Sibiu vor plăti mai mult pentru divorț, în cazul în care vor decide să se despartă în 2024, de comun acord.

Taxa de divorț administrativ va crește la 675 de lei, de la 593 de lei, cât este acum. Consiliul Local va aproba această majorare odată cu adoptarea proiectului de hotărâre pentru stabilirea impozitelor și taxelor locale, precum și a taxelor speciale, pe anul 2024.

Divorțul în fața ofițerului de stare civilă este simplu: cererea, în care declară că sunt de acord cu desfacerea căsătoriei și că nu au copii minori născuţi din căsătorie sau adoptaţi, se depune și se semnează personal de către ambii soţi, în faţa ofiţerului de stare civilă. Soții primesc un termen de 30 de zile calendaristice în care se pot răzgândi. În cazul în care cei doi se împacă sau unul dintre ei nu mai vrea să divorțeze, cererea se clasează, însă taxa de divorț nu se restituie.

Primăria Sibiu are printre cele mai mari tarife pentru divorțul administrativ din țară. La Cluj-Napoca, taxa este de 565 de lei, la Timișoara și în Sectorul 1 din București, aceasta este de 564 de lei.

În ultimii trei ani, peste 1.600 de cupluri din Sibiu au divorțat: 554 în anul 2020, 520 în 2021 și 529 în 2022.

Etichete:

Recomandam sa citesti si