fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Sfaturile polițiștilor rutieri pentru șoferi care intenționează să conducă băuți

În perioada 23 – 25 octombrie a.c., polițiștii sibieni au constatat 9 infracțiuni la regimul rutier, au reținut 24 de permise de conducere, au retras 9 certificate de înmatriculare și au aplicat 556 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 95.000 de lei. Cu această ocazia, reprezentanții IPJ Sibiu vin cu câteva sfaturi pentru acești șoferi.

Le reamintim conducătorilor auto că, în conformitate cu prevederile articolului 336 din Codul Penal:

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

(2) Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana, aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.

(3) Dacă persoana aflată în una dintre situațiile prevăzute în alin. (1) și alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanțe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obținerea permisului de conducere sau în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Etichete:

Recomandam sa citesti si