fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Timp Liber

Sfaturi pentru dezinfectarea cumpărăturilor în timpul pandemiei

În prezent, nu există dovezi că noul Coronavirus se transmite prin alimente. Cel mai mare risc în ceea ce privește COVID-19 și mâncarea apare la cumpărături , când intrăm în contact cu oameni care ar putea fi purtători.

Editorii Science Alert l-au întrebat pe Donald Schaffner, microbiolog și expert în Siguranța Mâncării la Universitatea Rutgers, cum ar trebui să procedăm în această perioadă.

Ar trebui să ținem alimentele pe balcon timp de 3 zile după ce le cumpărăm?

Este destul de ridicol. Este greu să ții laptele sau alimentele perisabile la temperaturi normale timp de câteva zile. Știm că virusul este latent la temperatura camerei și că începe să se inactiveze lent după aproximativ opt ore. Acest sfat care a tot circulat presupune că toate alimentele sunt contaminate și că simpla lor atingere ne va îmbolnăvi . Niciuna dintre aceste ipoteze nu este 100% adevărată .

Trebuie să dezinfectăm toate cutiile individuale și pachetele pe care le-am cumpărat?

Dacă sunteți îngrijorați că exteriorul ambalajelor alimentare ar putea fi contaminat, vă sugerez să vă spălați pe mâini și /sau să vă igienizați mâinile înainte de a mânca orice aliment pe care l-ați scos din recipiente. Spălarea mâinilor înainte de a mânca este o bună practică chiar și atunci când nu suntem în plină pandemie!

Pungile reutilizabile reprezintă un pericol?

Multe persoane folosesc pungi refolosibile, iar sfatul meu este că acestea să fie spălate în mod regulat, mai ales în această perioadă . Este teoretic posibil că o pungă reutilizabilă să fie contaminată, așa că cel mai bine e să vă spălați pe mâini după ce umblați cu ea și apoi să o băgați la spălat la temperaturi ridicate, eventual cu produse dezinfectante.

Ce putem face pentru a reduce riscul de îmbolnăvire când mergem la cumpărături?

Multe magazine oferă produse de igienizare la intrare și dezinfectează cărucioarele. Clienții ar trebui să profite de aceste măsuri dacă le sunt puse la dispoziție.

Celălalt sfat ar fi ca toată lumea să-și facă o listă astfel încât să se poată deplasa rapid și eficient prin magazin, alegând articolele strict necesare și interacționând cât mai puțin cu cei din jur.

În cazul în care există un produs de dezinfectare și la ieșirea din magazin, el trebuie folosit. Acasă, mâinile trebuie curățate înainte și după aranjarea produselor alimentare în dulapuri, cămară sau frigider.

Sursă: platforma independentă Metafact.io

Etichete:

Recomandam sa citesti si