fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Sevraj inevitabil după ce sportul sibian a fost “arestat” la domiciliu

Trăim vremuri tulburi, atât de tulburi încât chiar și bunicii noștri se miră. Da, tocmai ei, cei ce au văzut foamete și războaie. Subiectul este vast însă vreau să vorbim puțin despre partea sportivă. Nu este un secret faptul că sibienii sunt în top 3 cei mai înflăcărați fani ai sporturilor. Unii cu baschetul, alții cu fotbalul! Sunt atât de pasionați încât sunt prezenți la fiecare meci, acolo, la câțiva metri de teren. Pentru ei nu există “nu pot” sau “sunt de serviciu”. Întotdeauna găsesc o soluție inedită de a fi alături de echipele favorite atât în țară cât și în străinătate. Timp și bani “pompați în vene pentru a hrăni virusul sportiv.”

Fanii adevărați sar în sus de bucurie, cântă și rămân mereu optimiști, indiferent de rezultat. Un elan divin care cu greu poate fi “răpit”. Și totuși, a fost!

După cum bine știți, ne confruntăm cu o pandemie de COVID-19, un virus nemilos care face victime pe plan mondial. La nivelul României, s-au luat mai multe măsuri de protecție, printre care și limitarea treptată a spectatorilor la meciurile sportive. Atât de treptat încât acum toate evenimentele sportive sunt ANULATE. Un lucru BUN pentru controlul pandemiei, un lucru RĂU pentru “fanul din tine.”

Sport pe “terenul” de acasă

Nici nu vreau să știu ce este în inima unui fan sportiv în aceste momente. Cu siguranță se simte ca un leu captiv în cușcă. Să nu poată să strige alături de prietenii săi din galerie: ” Ale, ale, aleee, ale Sibiu ale” sau “Forța CSU”, este de neimaginat!

Cel mai probabil tehnologia o să fie cea mai bună alinare. Cu ajutorul ei îți poți potoli setea după sport prin programele tv și jocurile video, gen fifa sau baschet. Însă orice alternativă ai încerca, nimic nu poate înlocui senzația unui meci trăit “pe viu”.

Am vorbit cu câțiva fani înfocați ai sportului sibian și i-am întrebat cum rezistă “sevrajului” de a nu mai merge la meciuri.

“Este greu, foarte greu. Te obișnuiești într-un anturaj, își faci prieteni buni cu care mergi la fiecare meci și strigi lozinci de încurajare iar dintr-o dată, totul dispare. Te trezești pe o canapea, cu două beri lângă tine și un televizor la care cel puțin momentan, nu prea mai îți oferă conținut sportiv din cauza pandemiei de coronavirus. Majoritatea meciurilor de orice fel sunt anulate în multe țări.”

“Prima săptămână a fost foarte grea. Era perioada când încă se mai organizau meciuri de baschet dar spectatori. Mă uitam on-line și simțeam cum ard, trebuia să fiu acolo, alături de ei. Acum stau în casă și mă joc baschet pe calculator sau pe telefon. Sunt o multitudine de jocuri sportive.”

Jucătorii echipelor CSU SIBIU și FC Hermannstadt au postat mai multe clipuri video prin care își sfătuiesc fanii să stea acasă, pentru binele lor dar și a celorlați iar după ce situația o să revină la normal, fanii sunt așteptați la meciurile echipelor favorite.

Poți să-i iei unui sibian oaia și brânza dar nu te atinge de sport că “amu-i bai mare”.

sursă video- FACEBOOK CSU SIBIU și FC Hermannstadt

Etichete:

Recomandam sa citesti si