fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Timp Liber

Serviciul Salvamont Sibiu a semnalizat toate traseele turistice

În această vară şi toamnă, Serviciul Public Salvamont Sibiu, instituţie finanţată de către Consiliul Judeţean Sibiu, a reuşit echiparea cu indicatoare noi a tuturor traseelor turistice din Munţii Făgăraşului, instalate în zona de creastă unde erau deficienţe.

În acest moment, atât în zona superioară, cât şi în cea inferioară a Făşăraşilor, fiecare traseu este bine semnaliat. Totodată, săptămâna viitoareva avea loc o evaluare a pericolelor din Struga Dracului , un segment care face legătura pe traseul turistic de creastă principală din Făgăraş, între Vârful Negoiu şi lacul Călţun, o zonă foarte dificilă. În urmă cu câţiva ani, aici s-au produs nişte căderi de stânci care au afectat traseul respectiv, fiind distruse echipamentele de siguranţă – cabluri, lanţuri, scări metalice. Salvamont Sibiu a primit numeroase sesizări din partea turiştilor care au spus că e cazul ca acest traseu să fie deschis. „Nu am permis acest lucru, întrucât încă mai sunt stânci care stau în echilibru instabil. Vedem acuma ce se poate face cu acele stânci şi, dacă putem să asigurăm traseul respectiv astfel încât să nu fie turiştii puşi în pericol, anul viitor o să refacem toate instalaţiile de siguranţă şi o să deschidem accesul pe zona respectivă, asta doar în condiţiile în care considerăm că zona este sigură”, a precizat Adrian David.
Zona a fost marcată corespunzător, dar, în fiecare an, se găseau turişti care distrugeau plăcuţele de interzicere a accesului pe traseu, care în prezent se realizează prin Strunga Doamnei, traseu de ocolire mai lung cu circa 20 de minute, însă extrem de sigur. „Strunga Dracului reprezintă o atracţie destul de importantă în Munţii Făgăraşului şi mulţi turişti se consideră cumva frustraţi că nu pot să îşi încerce forţele pe un traseu mai dificil”, a explicat Adrian David.

sursa foto: ziaruldebusteni.ro

Etichete:

Recomandam sa citesti si