fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură

Serviciile online ale Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, foarte apreciate în această perioadă

Serviciile online ale Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu sunt foarte apreciate în contextul actual, generat de pandemia epidemiologică, în care măsurile instituite au determinat restrângerea mobilității sociale. În sprijinul celor interesați, angajații instituției vă pun la dispoziție gratuit două platforme online și un serviciu personalizat de informare și documentare bibliografică. Este vorba despre Cloud Library, Biblioteca Digitală și BiblioSuport.

„Fie că doresc să studieze, să găsească rețete culinare, activități creative sau artistice pentru copii sau, pur și simplu, să lectureze o carte bună, oamenii au început să apeleze tot mai mult la platformele și serviciile online care oferă resurse documentare. Se observă, așadar, o creștere accentuată a interesului manifestat de publicul larg pentru cărți electronice și lectură online. Respectând măsurile de distanțare socială, dar rămânând consecvenți misiunii noastre de a satisface nevoile cititorilor, invităm utilizatorii să rămână conectați la lectură și studiu, prin platformele și serviciile digitale oferite de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiuhttps://ebook.yourcloudlibrary.com/library/astra/featured și http://www.dspace.bjastrasibiu.ro/”, transmit reprezentanții Bibliotecii Județeană Astra.


  • Cloud Library – oferă utilizatorilor acces gratuit la peste o mie de cărți electronice și conține documente din majoritatea domeniilor cunoașterii, în limba engleză, dar și în alte limbi. Utilizatorii bibliotecii pot accesa această platformă fie din catalogul electronic (http://bjastrasibiu.ro/catalog-online/), fie prin descărcarea aplicației pe dispozitivul propriu (https://www.yourcloudlibrary.com/).
  • Biblioteca Digitală – cuprinde reproduceri digitizate din colecțiile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, reprezentând diverse domenii: generalități, literatură, economie, legislație, religie, publicații periodice naționale și sibiene. 
  • BiblioSuport – este un serviciu electronic gratuit și personalizat de informare și documentare bibliografică. Acesta oferă utilizatorilor posibilitatea de a primi documentele necesare, scanate conform legislației în vigoare, prin intermediul poștei electronice: bibliosuport[at]bjastrasibiu.ro.

Statisticile interne recente indică faptul că, în luna martie, numărul accesărilor efectuate pe platforma de cărți electronice Cloud Library a crescut de aproape cinci ori. Ficțiunea pentru tineret este la mare căutare, la fel și cărțile de istorie, civilizație, lingvistică, literatură, legislație, psihologie, nutriție, meșteșuguri & hobby-uri. Tot în acest interval, traficul privind consultarea documentelor digitalizate din Biblioteca Digitală a crescut de zece ori.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si