fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet Social

Servicii moderne și de calitate, pentru copiii din sistemul de protecție al județului Sibiu

Directia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu alaturi de partenerul Consiliul Judetean Sibiu a semnat două contracte de finanțare din fonduri europene prin Programul Operațional (POR 2014 – 2020) pentru înființarea de case de tip familial si centre zi.
Prin proiectul „Creșterea calității vieții copiilor din Centrul de Plasament Orlat și prevenirea separării copilului de familia sa” se vor construi două case de tip familial pentru 24 de copii proveniți din Centrul de Plasament Orlat. De asemenea se va înființa un Centru de zi de Consiliere și sprijin pentru copii și părinți (beneficiari din sistemul de protecție socială cât și din comunitate).
Casele de tip familial vor fi amplasate în comunitate pentru asigurarea unui mediu cât mai apropiat de cel familial.
Valoarea estimată a acestei investiții este de 4.712.911,51 lei cu TVA.
În cadrul proiectului ”Asigurarea unui climat familial pentru copiii din Centrul de plasament pentru copilul cu dizabilități ”Prichindelul” – Sibiu, prin construirea a două căsuțe de tip familial” se va supraetaja și reamenaja o construcție situată în comunitate, în vederea înființării a două căsuțe de tip familial, pentru a le crea copiilor cu dizabilități instituționalizați un mediu cât mai apropiat de cel familial. Aceștia își vor dezvolta abilitățile de trai independent prin implicarea în activitățile gospodărești și prin integrarea în viața cotidiană.
Valoarea totală a proiectului este de 4.372.968,79 lei cu TVA.
Etichete:

Recomandam sa citesti si