fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

Serios? Monitorizăm zgomotul din Grădina Zoologică!?

Indiferentă la poluarea fonică din oraș, Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu își face de lucru în Pădurea Dumbrava. Va instala două stații de monitorizare a nivelului de zgomot ambient în pădure și în Grădina Zoologică.

Probabil, este nevoie să aflăm cât de tare și de departe se aude răgetul leului sau dacă ciripitul păsărelelor este deranjant pentru cei care vin la Zoo. Sau invers: dacă zgomotul orașului străbate până dincolo de porțile grădinii zoologice.

Inițiativa APM Sibiu face parte dintr-un proiect serios, intitulat “Echipamente de monitorizare a calităţii aerului, radioactivităţii și zgomotului pentru Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului”, finanțat prin PNRR. APM Sibiu se află în faza de definitivare a caietului de sarcini aferent achiziţiei de echipamente, motiv pentru care a solicitat Primăriei Sibiu să-i pună la dispoziţie ”două suprafețe de teren adecvate pentru amplasarea staţiilor automate fixe de monitorizare a nivelului de zgomot ambient, în zona Pădurea Dumbrava şi în incinta Grădinii Zoologice a Municipiului Sibiu”.

Drept urmare, primarul Astrid Fodor a pregătit un proiect de hotărâre pe care îl va supune aprobării Consiliului Local în ședința din 26 iunie. Acesta prevede ”transmiterea în folosinţă gratuită, în favoarea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Sibiu, pe o perioadă de 10 ani, cu posibilitate de prelungire, a următoarelor suprafeţe de teren: 13 mp din imobilul Serviciului Public Managementul Integrat pentru Ecosisteme Urbane (în zona spaţiului tehnic) și 13 mp în apropierea porţii de acces dinspre Valea Aurie, în vederea amplasării celor două staţii de monitorizare a zgomotului”, după cum se arată în proiectul de HCL.

Etichete: