fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură

Serie de manifestări culturale dedicate împlinirii a 3 secole de la nașterea Baronului Samuel von Brukenthal

Serie de manifestări culturale dedicate împlinirii a 3 secole de la nașterea Baronului Samuel von Brukenthal
Începând de duminica 25 iulie 2021 Muzeul Național Brukenthal a pregătit o serie de manifestări culturale dedicate împlinirii a 3 secole de la nașterea Baronului Samuel von Brukenthal (născut la 26 iulie 2021).
În acest sens, Alexandru Constantin Chituta, șef secție Marketing la Muzeul Național Brukenthal a declarat: “Este un moment important nu doar pentru Muzeul National Brukenthal sau pentru orașul Sibiu cât pentru întreaga cultura din tara noastră pentru ca aniversam 300 de ani de la nașterea celui mai important colecționar care a deschis cel dintâi muzeu din România și unul dintre cele mai importante din Europa. Pentru anul 2021 a fost realizata o agenda aniversara însă cu prilejul zilei de 26 iulie Muzeul Național Brukenthal invita publicul la o serie de manifestări.
În acest sens, duminica 25 iulie Palatul Brukenthal din Piata Mare este deschis în mod gratuit tuturor doritorilor. La ora 13 va avea loc în Piata Mare on dreptul Bisericii Romano Catolice vernisajul expoziției Excurs Brukenthal realizata în colaborare cu Asociația Monumentum. Luni, 26 iulie 2021 la evenimentele ce se vor organiza în Palatul Brukenthal se va întra doar pe baza de invitație. La Sibiu fiind prezenți mai mulți oameni de cultura, profesori, ambasadori, academicieni și directori ai muzeelor din tara. Prânzul zilei de 26 iulie va fi animat prin vernisajul expoziției Brukenthal un european timpuriu organizată în colaborare cu Departamentul de minorități a Guverbului României, Forumul Democat al Germanilor din România și a câtorva instituții culturale din Germania. Seara zilei se va încheia cu un extraordinar concert 3 secole Brukenthal susținut de Alexandru Tomescu și Josu de Solaun.
Evenimentul muzical marchează la Sibiu și startul Turneului internațional Stradivarius ODĂ BUCURIEI organizat de Fundația Culturala Remember Enescu. Sponsori ai evenimentului sunt Hotel Ramada Sibiu și Boromir. Pentru ca cerință la participare a fost numeroasa și nu am putut  avea mai multe locuri acest concert va fi transmis live pe pagina de Facebook a Muzeului National Brukenthal “.
Etichete:

Recomandam sa citesti si