fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sport

Seria victoriilor se oprește la Timișoara

BC CSU Sibiu a cedat partida din etapa cu numărul 24 din Liga Națională de Baschet Masculin, jucată pe terenul celor de la SCM Timișoara. A fost un meci disputat și decis în ultimele secunde, iar la ultima sirenă s-a consemnat scorul de 73-69 pentru gazde.

 

Miguel Angel Hoyo a început partida cu Tohătan, Tamulis, Pratt, McGrew și Uță. Aceștia au început excelent confruntarea de pe Bega și au marcat primele 6 puncte. „Galben-albaștrii” au rămas în față pe tot parcursul actului inaugural, iar Tamulis a dus diferența la 8 lungimi. Timișoarenii au încheiat sfertul cu un parțial de 8-2 și doar 2 puncte mai despărțeau pe tabelă cele două echipe, 19-17 pentru formația noastră. Seria bună a gazdelor a continuat și la reluarea jocului, când au mai pus 9 puncte la rând pe tabelă. Javion Blake cu două libere a schimbat tabela și în dreptul nostru. Pe final de repriză, Timișoara a reușit să pună un maxim de 13 puncte diferență. A venit însă răspunsul de la Tamulis și Blake, care au făcut ca la cabine să se intre cu scorul de 41-35 în favoarea gazdelor.

 

Repriza secundă a avut cu totul o altă desfășurare. Scorul a răms strâns și am reușit să trecem din nou la conducere după un coș al lui Rareș Uță, scor 48-45. Din acel moment am preluat inițiativa, dar nu am reușit să ne desprindem pe tabelă. Sfertul trei se încheia la egalitate, 53-53, după un three-point-play semnat de Nikola Gajic. În secvența decisivă ne-am desprins la două posesii, după o reușită de la distanță a lui Schaftenaar. Gazdele au revenit rapid, după care acest tipar s-a repetat, Uță și Blake au pus 4 puncte la rând pe tabelă și bănățenii au egalat, doar că și-au continuat seria și au dus scorul la 69-65. Din nou Uță și Blake, de această dată de la linia de libere, au restabilit egalitate, chiar după intrarea în ultimul minut de joc. Adam Mirkovic a marcat pe final de atac și și-a dus echipa în față. Ultimul atac al „galben-albaștrilor, nu a avut finalitatea așteptă și tot același Mirkovic avea să închidă partida. Scor final 73-69.

 

Rareș Uță a fost cel mai bun marcator din tabăra noastră cu 16 puncte, plus 5 recuperări și o pasă decisivă. Javion Blake a contribuit cu 14 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Monyea Pratt și-a trecut în cont 10 puncte, 7 recuperări și o pasă decisivă. Au mai marcat: Schaftenaar – 9 puncte (5 recuperări), Justas Tamulis – 8 puncte (4 recuperări și 4 pase decisive), McGrew – 5 puncte (6 recuperări și 2 pase decisive), Padgett – 4 puncte (6 recuperări) și Tohătan – 3 puncte ( 3 recuperări și o pasă decisivă).

 

De remarcat este faptul că am câștigat lupta la recuperare, capitol la care am terminat cu 10 mingi în plus prinse la panou, dintre care 9 ofensive. Numărul posesiilor pierduteîn acest joc a fost cu 4 unități mai mare decât medie sezonului avută de echipă. Trebuie să trecut în revistă faptul că adversarii noștri au aruncat cu 9 libere în plus față de noi și au acumulat cu 11 puncte mai mult după vizitele la linia de pedeapsă.

 

În urma acestui rezultat, BC CSU Sibiu ajunge la 11-12 în clasament și se pregătește pentru meciul de miercuri, 23 martie, tot în deplasare, pe terenul lui CSM Galați.

Etichete:

Recomandam sa citesti si