fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Interviu

Sergiu Bolotă: Homemade EP, un mini-album scris și înregistrat 100% în izolare

Sergiu Bolotă este un artist în vârstă de 33 de ani, care provine dintr-o familie în care muzica a fost dintotdeauna prezentă. Alături de tatăl său a cântat muzică bisericească în cadrul bisericii neo-protestante. A visat să devină cunoscut și prin pași mărunți putem spune că a reușit acest lucru. Și-a încercat norocul la „X Factor” în 2015, apoi, doi ani la rând, la Eurovision, concurs la care în 2019 a ajuns până în semifinala națională cu “Every little thing”, piesă pe care chiar el a compus-o. Anul trecut a creat proiectul „Ești o ființă minunată”, la începutul acestei luni a compus piesa „Ardelean în București”, un imn al ardelenilor din București, iar în această perioadă de autoizolare pregătește lansarea unui mini album, un disc numit Homemade EP, ce conține piese scrise și înregistrate în aceste zile de stat doar în casă.

 

Vrem să aflăm cine este artistul Sergiu Bolotă și ce face în viața de zi cu zi?

Am lăsat Sibiul acum 3 ani, pentru a continua să scriu muzică și să cânt în București, la un nou nivel, iar în viața de zi cu zi, pe lângă lucruri ce țin de a face muzică și pe lângă concerte, îmi place mult să urmăresc seriale, să citesc și să mă plimb. Din păcate, unele sunt în stand-by momentan.

 

Când ți-ai descoperit pasiunea pentru scenă și pentru muzică?

Atât în școala generală, când cântam în corul școlii și la diversele serbări, cât și în biserică, unde cântam ocazional. Am început să cânt full-time în 2015 prin localuri din diferite orașe ale țării, dar și la unele festivaluri.

 

Multă lume crede că este ușor să te urci pe o scenă și să cânți. Cât de multă pregătire este necesară pentru a performa la nivel profesionist?

Sunt câteva aspecte cheie ce țin de pregătire, printre care voi numi lecțiile de canto, investiții în echipamente audio, în instrumente muzicale, în consumabile etc. Bine, în primul rând ai nevoie de talent, însă și talentul fără muncă, este în zadar. Apoi, insist pe aspectul compoziției muzicale, un artist trebuie să compună sau să aibă lângă el pe cineva care compune muzică, pentru că muzica ta este identicatea ta ca și artist. Este usor să urci pe scenă și să cânți, dacă ești pregătit și dacă iubești ceea ce faci.

 

Ai început să cânți la evenimentele organizate în Sibiu, dar pentru a deveni cunoscut ai considerat că ai avea mai multe șanse alegând să pleci în București. Care sunt cele mai mari dificultăți pe care le-ai întâmpinat în cariera ta?

În mod surprinzător nu am întâmpinat dificultăț pe parcurs. Ori de câte ori am avut nevoie de ajutor, l-am găsit, fie că vorbim despre a strânge suma necesară pentru a produce un album, fie că vorbim de concerte, unde am avut constant locuri și evenimente unde să pot cânta. Însă și aici, totul ține de cât de mult ești dispus să muncești pentru visul tău și ce impresie lași în locurile pe unde treci.

 

Pe 4 martie, ai lansat cântecul „Ardelean în București”, un remake al piesei „Englishman in New York”. Ce te-a determinat să compui acest imn al ardelenilor aflați în capitală? Cum a fost percepută melodia de către cei de acasă, de către sibieni? Dar de către bucureșteni?

M-am adaptat greu la viața din București, după ce am locuit de când m-am născut în Sibiu. După aproape 3 ani, mi-am propus, inspirat fiind de Englishman in New York, să scriu varianta proprie a melodiei. Piesa “Ardelean în București” a fost primită foarte bine, presa locala atât din Sibiu, cât și din Bucuresti, a scris despre melodie, iar opiniile ascultătorilor au fost 100% pozitive și chiar entuziaste.

 

Anul trecut ai creat o modalitate inedită de a ține legătură cu fanii, prin intermediul WhatsApp-ului, unde le trimiți frecvent coveruri înregistrate de tine. Este în aceste vremuri în care suntem obligați sa stăm în casă o modalitate de a le trimite piese?  Detaliază-ne despre Acoustic Vibes.

“Acoustic Vibes” a început acum 1 an, ca un newsletter pe WhatsApp. Am adunat un număr drăguț de oameni faini acolo, care, o dată la 1-2 săptămâni, primesc un scurt mesaj de la mine, însoțit de o compoziție proprie nelansată, dar care mai devreme sau mai târziu va fi lansată. Este o modalitate directă și simplă de a ține legătura cu cei cărora le place muzica mea și de a-i implica indirect în procesul creației, ascultând feedback-ul lor și punându-l în aplicare, iar acum, cu atât mai mult, comunicarea online este esențială, în absența concertelor fizice, apelez constant și la cele live pe Facebook.

 

Perioada această în care suntem sfătuiți de către autorități să stăm în casă pare să te inspire. Pe contul tău de Facebook am văzut că în aceste zile pregătești lansarea unui mini album, un disc numit Homemade EP. Suntem curioși să aflăm despre ce este vorba.

După 18 zile de izolare, am decis să lansez un EP, un album format din 4 piese, 100% scris și înregistrat în casă, intitulat “Homemade EP”. În piesele respective voi atinge subiecte care țin de perioada de izolare, voi vorbi despre lucruri mărunte care ne fac viața mai frumoasă și despre vremuri mai bune. Lansarea online va avea loc pe 15 aprilie pe Youtube, Spotify, Apple Music etc.

 

Și în final, un mesaj pentru cititorii star sibian. Ce ai vrea să le transmiți?

Stați în casă, chiar dacă nu sunteți în categoria de risc. Dacă aveți cum, încercați să susțineți business-urile locale. Vă doresc să rămâneți sănătoși și să treceți cu bine peste încercarea aceasta. Vă invit online să căutați Sergiu Bolotă și să ascultați muzica mea. Vă mulțumesc!

Sergiu Bolotă: Homemade EP, un mini-album scris și înregistrat 100% în izolare

Etichete:

Recomandam sa citesti si