fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica Uncategorized

Senatorul de Sibiu, Sorin Ilieşiu îi scrie lui Antonescu

Sorin Ilieşiu, senatorul de Sibiu care în urmă cu o săptămână a fost exclus din PNL, a transmis printr-o scrisoare câteva gânduri fostului său lider de partid, Crin Antonescu, iată scrisoarea acestuia:

Scrisoare deschisă către Domnul Crin Antonescu

 

 Domnule Antonescu,

 Este dezonorant că i-aţi obligat pe câţiva dintre senatorii Partidului Naţional Liberal şi pe alţi colaboratori servili ai Domniei Voastre, să-l linşeze mediatic pe Domnul Călin Popescu Tăriceanu, cel mai respectat liberal din România contemporană, declarând despre domnia sa că „nu are nicio şansă să-l bată pe Crin Antonescu”, că “face jocul lui Victor Ponta”, că „a fost scos la înaintare ca o momeală ieftină”, că „a luat-o pe o cale care îi asigură o ieşire ruşinoasă din scena politică”, că „denigrează partidul”, că „a trădat PNL”, că e „incorect”, că „această strategie nu-i face cinste”, că face “jocuri împotriva liberalilor”, că „e dezonorant să se transforme în unealta lui Ponta pentru a destabiliza PNL”, că „îşi încheie jenant cariera politică şi dă o lovitură sub centură PNL”, că „dă dovadă de maximă ipocrizie”, că „se prostituează politic”, că “e trist că simbolul Tăriceanu s-a îmbrăcat în ridicol”, că „nu are caracter”, că „Tăriceanu nu a făcut decât să se umilească cerşind lui Ponta milă şi un post în Guvern…”, că „este şantajat”, că „este ridicol, fără bun simţ şi de o moralitate execrabilă”, că “este degradant pentru Tăriceanu, care a stat pe scaunul lui Brătianu, să meargă să le ţină oala de noapte lui Băsescu şi Ponta”. „Vă somez să opriţi acest demers!” – conchide unul dintre purtătorii de cuvânt ai Domniei Voastre.

 

Evident, asemenea declaraţii publice au fost făcute doar pentru că Domnul Tăriceanu beneficiază de un scor electoral mult mai mare decât Domnia Voastră. În ultimul sondaj referitor la alegerile prezidenţiale – realizat deunul dintre cele mai corecte institute de evaluare a opiniei publice -, 71% dintre respondenţi l-ar vota pe Domnul Tăriceanu şi doar 29% pe Domnia Voastră. Marja de eroare a acestui sondaj nu poate fi de 42%, adică diferenţa între 71% şi 29%.

 

În acest moment, nici un politician realist din PNL, PSD, PC, UNPR, nu mai crede că aţi putea fi Preşedintele României.

 

Adevăraţii liberali vor răspunde în scurt timp invitaţiei Domnului Prim-Ministru Victor Ponta de a reveni în USL şi la guvernare, iar apoi îi vor propune Domnului Tăriceanu să revină în PNL pentru a fi candidatul USL la Preşedinţia României.

 

Vă solicit din nou, în numele milioanelor de compatrioţi care ne-au votat, să faceţi un pas înapoi, astfel încât să se poată reface atât Uniunea Social-Liberală cât şi Guvernul USL în care cred că ar fi binevenită şi Uniunea Democrată Maghiară din România.

 

Datorită guvernului Uniunii Social-Liberale, România a devenit ţara cu cea mai mare creştere economică din întreaga Uniune Europeană. Ar fi păcat de mersul ascendent al României, ar fi păcat de pacea, liniştea şi bunăstarea mult aşteptate de compatrioţii noştri care s-au săturat de sărăcie, vrajbă, scandal şi dezbinare.

Sorin Ilieşiu – senator USL de Sibiu

                              1 Martie 2014

 

 

Etichete: