fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Medias Sănătate

Senatorul Claudiu Mureșan cere insistent ambulanțe cu medic, la Mediaș

Am pierdut numărul interpelărilor pe care le-am trimis Ministerului Sănătății, la care se adaugă amendamente la bugetul de stat, pe care le-am făcut și care au fost respinse, bucată cu bucată. Și nu, nu o să mă opresc decât atunci când nordul județului Sibiu va avea medic pe ambulanță”, anunță senatorul medieșean Claudiu Mureșan, pe pagina sa de facebook.

Politicianul este revoltat de faptul că în toată zona de Nord a județului (Mediaș – Copșa Mică – Dumbrăveni) nu există nicio ambulanță de tip C și că salvarea vine întotdeauna fără medic.

Ambulanța tip C este destinată intervenției medicale de urgență la cel mai înalt nivel si transportului medical asistat al pacientului critic, fiind dotată cu echipamente, materiale si medicamente de terapie intensivă. Echipajul ambulanței tip C este condus obligatoriu de un medic special pregătit, iar vehiculul este astfel construit încât să permită acordarea asistenței medicale de urgență în mod corespunzător.

Degeaba cere conducerea SAJ (Serviciul de Ambulanță al Județului) alocarea de bani și posturi pentru Nord, că nu îi aude nimeni. Și dacă spui că nordul județului Sibiu e neglijat, se supără lumea pe tine. Dar acesta este adevărul, asta e realitatea”, spune Claudiu Mureșan.

Liderii administrației publice locale sunt vinovați de această situație, în opinia senatorului medieșean, care îi acuză de dezinteres față de oamenii care i-au ales. ”Cetățeanul din nordul județului Sibiu pare că nu contează decât atunci când i se taxează veniturile sau proprietățile, atunci când votează sau atunci când laudă administrația publică”, conchide senatorul.

În răspunsul primit la ultima interpelare, Claudiu Mureșan a descoperit, însă, ”o fărâmă de speranță”. De la Ministerul Sănătății i s-a transmis că responsabil de achizițiile centralizate de ambulanțe este Inspectoratul General pentru Situații de Urgențe (IGSU), dar și faptul că Ministerul Sănătății ”a luat act de aspectele învederate”, că acestea ”vor fi analizate, dezbătute și, cu proxima ocazie, vor fi înaintate propuneri legale”.

Concluzia senatorului Claudiu Mureșan este simplă: ”Ferește-ne, Doamne, de boli și intervenție de urgență, până la ˂˂proxima ocazie˃˃, vorba reprezentantului Ministerului Sănătății!”.

Etichete: