fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Naţional

Semnare Memorandum: sprijin de la Banca Mondială pentru reforme și modernizarea administrației în 2021-2027

Semnare Memorandum: sprijin de la Banca Mondială pentru reforme și modernizarea administrației în 2021-2027

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, s-a întâlnit cu o delegație a Băncii Mondiale condusă de Anna Bjerde, Vice Președinte pentru Europa și Asia Centrală și a semnat Memorandumul de Înţelegere între Guvernul României şi Banca Mondială privind Parteneriatul pentru Modernizarea Administraţiei Publice şi Sprijinirea Reformelor Structurale, pentru perioada 2021-2027.

 

Sfarsitul primului paragraf

„Banca Mondială ne-a sprijinit atunci când am avut de făcut reforme de sistem, esențiale pentru dezvoltarea țării, inclusiv în cadrul programelor cu fonduri UE în ultimii 11 ani. În plus, de curând, am avut dovada că prietenul la nevoie se cunoaște fiindcă am primit același ajutor prețios în procesul de calculare a costurilor pentru proiectele din PNRR.

Pentru perioada următoare provocările vor fi încă și mai complexe. Reformele de profunzime la care ne-am angajat la nivel de Guvern și aici, la Minister: reforma pensiilor, reforma Venitului Minim de Incluziune, reforma administrației și a funcției publice – pentru toate, asistența Băncii Mondiale va însemna o garanție în plus că le vom finaliza”, a declarat ministrul Cristian Ghinea.

 

Reprezentanții Băncii Mondiale au confirmat un angajament ferm privind sprijinul pentru autoritățile române în implementarea reformelor și priorităților de investiții asumate în documentele de programare naționale.

 

„Fondurile europene ce pot fi accesate prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență și al perioadei de programare din intervalul 2021 – 2027 reprezintă o oportunitate fără precedent pentru soluționarea dezvoltării inegale în România și pentru a încuraja convergența țării cu celelalte state membre ale Uniunii Europene”, a afirmat Anna Bjerde, Vice Președinte pentru Europa și Asia Centrală, Banca Mondială. „Banca Mondială va continua să sprijine Guvernul României în eforturile sale de întărire a capacității administrative în vederea implementării cu succes a agendei de reformă a țării.”  

 

În baza Memorandumului semnat astăzi, România va beneficia de expertiza Băncii Mondiale pentru o mai bună capacitate de elaborare și implementare a proiectelor.

 

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si