fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

Semafoare cu buton, instalate în fața școlilor

Trei noi semafoare cu buton au fost instalate în Sibiu, la trecerile de pietoni din zone intens circulate.

Ținând cont de propunerile cetățenilor, Comisia de sistematizare a circulației din cadrul Primăriei Sibiu a decis montarea acestor semafoare în fața a două școli – ”Regina Maria” (la intersecția străzilor Zaharia Boiu și Av. Ilie Măcelaru) și Școala nr. 18 (la intersecția străzilor Lungă și Gladiolelor) – și la intersecția străzilor Maramureșului și Gorjului, în zona Parcului Ștrand și a bisericii.

Pe lângă butonul prin apăsarea căruia pietonii primesc prioritate în traversarea străzii, semafoarele sunt dotate și cu dispozitive pentru avertizarea sonoră, o facilitate pentru persoanele nevăzătoare.

După racordarea acestora la sistemul de alimentare cu energie electrică, semafoarele vor fi puse în funcțiune mai întâi pe galben intermitent, pentru ca șoferii să aibă timp să se obișnuiască cu acestea”, precizează serviciul Comunicare al Primăriei.

Cele trei semafoare instalate acum se adaugă la cele 20 de sisteme deja existente în oraș. care oferă o mai mare siguranță pietonilor în traversarea părții carosabile, mai ales în zona unităților de învățământ și a spațiilor intens tranzitate de pietoni (parcuri, spații pentru timp liber, zone comerciale).

Etichete:

Recomandam sa citesti si