fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Șeful Salvamont Sibiu: Noua bază ne permite să oferim servicii de salvare mult superioare de ceea ce puteam oferi

Șeful Salvamont Sibiu: Noua bază ne permite să oferim servicii de salvare mult superioare de ceea ce puteam oferi

Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu are în componență 16 salvatori montani angajați momentan (organigrama mai prevede încă 2 posturi care momentan sunt blocate) Lucrările la noua baza Salvamont din Păltiniș, inițiate de Consiliul Județean Sibiu, se află într-un stadiu avansat, fiind aproape de finalizare. Având în vedere ritmul alert impus de constructor estimăm că obiectivul va putea fi finalizat în luna noiembrie a acestui an.

Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu nu au avut o clădire propriu-zisp, salvamontiștii având un parteneriat cu Primăria Sibiu pentru a împărți un apartament în Păltiniș cu pompierii din subordinea Primăriei Sibiu, pentru asigurarea permanenței în zonă. De asemenea, în proximitatea pârtiei Oncești salvamontiștii aveau un punct medical își țineau echipamentele. Baza Salvamont din Păltiniș se realizează ca urmare a unei cereri de finanțare depuse de Consiliul Judetean Sibiu și aprobate prin Programul pentru dezvoltarea investițiilor în turism – Master Planul investițiilor în turism.

„Înființarea unei baze de salvare dedicată Salvamontului, era mai mult decât necesară având în vedere dezvoltarea întregii stațiuni Păltiniș atât vara, dar mai ales iarna. Noua bază ne permite să oferim servicii de salvare mult superioare de ceea ce puteam oferi până acum, având la dispoziție spațiul necesar pentru a asigura minim o patrulă de permanentă, gararea autospecialei și a unui atv sau snowmobil iarna.”, a transmis pentru ziarul Star Sibian, șeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu.

Șeful Salvamont Sibiu: Noua bază ne permite să oferim servicii de salvare mult superioare de ceea ce puteam oferiPână în acest moment au fost realizate lucrările la suprastructură, au fost finalizate și s-au executat lucrările exterioare: termosistem, placări cu piatră naturală etc. La interior s-au realizat compartimentările și se lucrează la pereți, izolații, tencuieli, instalații.

“Ne dorim ca sezonul turistic de iarnă să se desfășoare în deplină siguranță pentru turiști, de aceea ne asigurăm permanent că lucrările la noua bază Salvamont sunt în graficul stabilit alături de constructor. Consiliul Județean Sibiu a predat amplasamentul în luna noiembrie 2019 , însă condițiile meteo  de la munte au făcut posibilă începerea lucrărilor în primăvara lui 2020”, a declarat Adrian Bibu, administratorul public al județului Sibiu.

Valoarea totală a proiectului este de 2.673.048,59 lei, iar funcțiunea principală a clădirii este cea de bază de salvare Salvamont, cuprinzând punct de prim ajutor cu birou dispecer, spații de cazare pentru echipajele Salvamont, spațiu pentru prepararea hranei și servirea mesei și instructaj, depozitare echipament și garaj pentru autovehicule de intervenție si snowmobil plus funcțiuni colaterale (spații pentru turiști, cazare, instructaj) și spațiu tehnic (centrală termică).

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si