fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Social

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Sibiu a inițiat o campanie pentru elevii

Alexandru Dumbravă, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu a făcut un apel pe contul său de Facebook prin care roagă sibienii care dispun de calculatoare, laptop-uri sau tablete să le doneze copiilor, facilitând astfel accesul acestora la cursurile online.

Dragi sibieni,
după cum știți, în ultima perioadă și în perioada următoare elevii județului nostru își vor desfășura mare parte a activității de învățare departe de sala de clasă, prin intermediul tehnologiilor care le permit să fie în legătură cu profesorii sau cu colegii lor. Nu este o situație cu care noi sau ei să fim familiarizati, dar încercăm cu toții să ne adaptăm din mers și să facem lucrurile tot mai bine. Din păcate, pentru foarte mulți dintre elevii sibieni, accesul la predarea online este mai dificil sau imposibil datorită lipsei unui echipament de conectare, a lipsei conexiunii sau a lipsei unor adulți care să le fie aproape. Nu putem să le facem pe toate, dar cred că unele lucruri sunt în puterea noastră de a fi îndreptate. Astfel, cred că locul unui calculator, laptop sau tabletă care poate că stă acum neutilizat/ă la dumneavoastră acasă sau la companiile din Sibiu, poate fi găsit în casele unora dintre copiii județului Sibiu care au nevoie de el. Persoane fizice și companii, sunteți așteptați să fiți alături de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și Casa Corpului Didactic Sibiu în acest proiect în care generozitatea, educația și grija față de viitorul nostru își dau mâna. Toate donațiile dumneavoastră vor fi aduse la Casa Corpului Didactic Sibiu, pe str. Turismului Nr. 15, în zilele de marți, miercuri și joi intre orele 10-12. Cei care ajungeți acolo sunați la tel. 0269 230 259, pentru ca să vină unul dintre colegii de la CCD să preia echipamentele pe care le aduceți. De aici, acestea vor fi transferate în localitațile în care este mai mare nevoie de ele, conform listei întocmite de către partenera noastra Alina Enache. Vă rugăm ca aceste echipamente să respecte niște caracteristici minimale.
Pentru PC sau Laptop să aibă Procesor dual core sau i3 , minim 4 GB RAM și placa video dedicata.
Dacă e tableta ideal e să aibă 2 GB RAM, dar va merge și cu 1 GB RAM. De asemenea, vă rugăm să le aduceți cu sistem de operare instalat și, dacă se poate, cu pachet Office. La livrarea echipamentelor vă rugăm să respectați metodele de protecție împotriva COVID-19.
Vă mulțumim și vă așteptăm alături de copiii Sibiului.

În decursul zilei de 21 aprilie, Ministerul Educației și Cercetării a publicat un ordin de ministru ce are în vedere un ghid de predare online și monitorizarea elevilor și a profesorilor care participă la aceste ore de curs. Ceea ce nu are în vedere, însă, este incluziunea școlară, astfel încât educația să fie accesibilă tuturor elevilor, indiferent de situația financiară sau de resursele materiale de care dispun.

Consiliul Județean al Elevilor Sibiu își exprimă dezamăgirea cu privire la ignoranța autorităților asupra numărului atât de mare de elevi care nu au posibilitatea de a beneficia de dispozitive necesare pentru a fi prezenți la ore în mediul online și ne alăturăm demersului Consiliului Național al Elevilor, susținând că, prin acest ordin, Ministrul Educației și Cercetării a condamnat zeci de mii de elevi la #abandONșcolar.

Foto: Facebook  Alexandru Dumbravă

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si