fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sibiu

Șef nou la UPU, uniforme de culori diferite și lecții de comunicare

 

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a găsit soluții pentru eficientizarea activității Unității de Primiri Urgențe (UPU), după cum a anunțat, astăzi, în conferință de presă. Dr. Daniel Chelcea a decis să scoată la concurs postul de medic-șef UPU (care va fi ocupat, cel mai probabil, în luna februarie 2023) și să introducă uniforme de culori diferite pentru angajați, care ar ajuta pacienții să-și dea seama dacă stau de vorbă cu un infirmier, un asistent sau un medic. În plus, fiecare angajat va fi obligat să poarte ecuson de identificare. De asemenea, până la 1 septembrie, vor fi revizuite toate procedurile de lucru din UPU, iar personalul va fi reinstruit.

Pentru îmbunătățirea relației cu pacienții, dar și a imaginii Spitalului, Unitatea de Primiri Urgențe fiind permanent în atenția opiniei publice, personalul medical va lua lecții de comunicare. ”Continui să cred că împreună avem nevoie de comunicare. Împreună cu colegii de la ULBS, am demarat niște cursuri. În funcție de starea pandemică și de evoluția acesteia, o să vedem când putem să facem treaba asta. Da, trimitem la cursuri medici, asistente, întreg corpul medical. Poate și noi avem nevoie. De ce nu? Și eu voi merge la aceste cursuri.”, a spus managerul Daniel Chelcea.

Unitatea de Primiri Urgențe este cea mai „fierbinte” zonă din spitalul județean, având o medie de aproximativ 55.000 de pacienți pe lună. Activitatea de la UPU se desfășoară, în prezent, în trei locații diferite, din cauza lucrărilor șantierelor lucrul în trei locații diferite, înseamnă lucrul pe două circuite diferite. Pe lângă asta, secțiile din spital, aflate în reabilitare și numărul redus de paturi mărește timpul petrecut de pacienți în urgențe, trebuie pregătite paturi. Toate acestea fac ca activitatea să nu fie la cel mai înalt nivel”, a explicat dr. Chelcea.

 

Etichete: