fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Şedinţa Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Sibiului

În Aula „Mitropolit Ioan Meţianu” a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu a avut loc sâmbătă, 29 ianuarie, lucrările Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Sibiului. Lucrările şedinţei de început de an de la Sibiu au fost prezidate de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.

Membrii Adunării eparhiale au avut posibilitatea să participe la Sfânta Liturghie oficiată în capela Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Sibiu de un sobor de preoţi, în prezenţa IPS Mitropolit Laurenţiu. După Sfânta Liturghie, soborul condus de vicarul-administrativ al eparhiei, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, a oficiat un Te Deum pentru a-I mulţumi lui Dumnezeu pentru darurile şi ocrotirea aduse în anul trecut peste toţi membrii Adunării eparhiale şi Consiliului eparhial ale Arhiepiscopiei Sibiului.

Lucrările şedinţei au început cu un cuvânt de binecuvântare a IPS Mitropolit Laurenţiu. Ierarhul a mulţumit tuturor membrilor pentru implicarea în activităţile Arhiepiscopiei Sibiului. Pentru că acum se încheie mandatul actualilor membri, ierarhul a oferit câte o diplomă de cinstire acestora.

„Adunarea de astăzi este una festivă, specială, pentru că este adunarea de la încheierea a încă unui mandat pentru membrii Adunării eparhiale. Este cea de-a patra şedinţă a Adunării eparhiale din acest mandat şi de fiecare dată ne-am adunat la începutul unui nou an. Am mulţumit lui Dumnezeu la Sfânta Liturghie, apoi am făcut slujba de mulţumire, un Te Deum pentru a-I mulţumi lui Dumnezeu pentru darurile revărsate asupra noastră în anul care a trecut. Sunt dator să vă mulţumesc din tot sufletul fiecăruia în parte şi mulţumesc întâi colaboratorilor de la centrul eparhial şi părinţilor protopopi, iar apoi mulţumesc membrilor Adunării eparhiale”, a spus ierarhul.

Proiecte pentru noul an

A urmat darea de seamă pentru anul  2021, prin prezentarea rapoartelor de activitate ale tuturor sectoarelor eparhiale. Aşa cum s-a obişnuit în ultimii ani, rapoartele de activitate au fost prezentate în cadrul unui material video realizat de sectorul cultural eparhial, cu ajutorul studioului regional Trinitas, prin care s-au evidenţiat principalele realizări pe plan pastoral-duhovnicesc, cultural, social-filantropic, economic şi administrativ din anul 2021.

În continuare, au fost aprobate bugetul şi proiectele de activităţi pentru anul 2022, după care au avut loc discuţii legate de cele prezentate.

Etichete:

Recomandam sa citesti si