fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Naţional

Secretarul de stat Cătălina Bădoiu a participat la lansarea proiectului pentru prevenirea cancerului colorectal

Secretarul de stat Cătălina Bădoiu a participat la lansarea proiectului pentru prevenirea cancerului colorectal

Cătălina Bădoiu, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, a participat astăzi la conferința de lansare a proiectului finanțat din fonduri europene Furnizarea serviciilor de sănătate din programele de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al leziunilor precanceroase colorectale – ROCCAS II București-Ilfov. Valoarea totală a proiectului este 23.917.666,36 lei.

Obiectivul principal al acestui proiect lansat astăzi de Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, alături de Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România îl reprezintă prevenirea cancerului colorectal, prin derularea unor programe de depistare precoce (screening), diagnostic și tratament.

Vor beneficia de serviciile medicale prevăzute prin proiect peste 50.000 persoane, cu vârsta între 50 și 74 ani și cu domiciliul în regiunea București-Ilfov, din care peste jumătate aparținând grupurilor vulnerabile.

Screeningul pentru cancerul colorectal reprezintă o noutate pentru țara noastră, dat fiind că proiectul reprezintă și prima inițiativă de depistare precoce a acestui tip de cancer derulată în sistemul medical românesc.

„Cancerul reprezintă o provocare pentru oricine se confruntă cu acesta. Este o provocare și pentru medicii și cercetătorii care încearcă din răsputeri să găsească viață dincolo de ceea ce înseamnă cancer! Depistarea precoce a cancerului însemnă vieți salvate și acesta este cel mai important obiectiv. În viitoarea perioadă de programare 2021 – 2027 vom avea un Program Operațional dedicat domeniului sănătății, astfel încât să putem răspunde cât mai prompt așteptărilor cetățenilor și ale specialiștilor. În plus, pentru a avea rezultate cât mai bune în absorbția fondurilor care ne vor fi alocate, ne-am propus să introducem opțiunile de costuri simplificate. Prin aceste instrumente de management financiar, specialiștii care implementează proiecte vor aloca timp pentru ceea ce contează în fond: salvarea de vieți omenești”, a declarat Cătălina Bădoiu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si

Leave a Comment