fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

Sebastian Suciu, AUR Sibiu: ”Parcările din Sibiu – mina de aur pentru firmele de casă” (C.P.)

De câțiva ani buni, tema gestionării domeniului public la primăria Sibiu este fără nicio exagerare, de ordin ocult, unde doar cei inițiați, sau mai bine zis binecuvântați au acces la resursa supremă – dulcele ban public.

Problema gestionării inadecvate, risipitoare și exclusiviste a banilor publici în Sibiu este una veche și neschimbată de mulți ani, iar în ultima perioadă a atins cote absolute de opulență și sfidare a bunului simț, duse până la limita legalului. Aici mă refer în special la ultima achiziție în materie de parcări publice de pe strada Calea Dumbrăvii, unde primăria a achiziționat 5 aparate de plată, fiecare la preț de 27.000 de euro, știre apărută în presă zilele trecute.

Pe lângă faptul că un astfel de preț este unul exagerat, în contextul problemelor economice curente; pe lângă faptul că aparatele furnizate sunt nefuncționale și de o calitate îndoielnică; pe lângă faptul că firma câștigătoare Histria International SRL ofertează la 99,95% din prețul maxim; cu toate acestea, schema aceasta “funcționează” de ani buni și nu deranjează pe nimeni în primărie.

Cei din primărie se cred atât de atotputernici și siguri pe ei, încât nici măcar nu au binevoit să răspundă la solicitarea oficială pe care am înaintat-o Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public și Privat Sibiu în iulie 2022.