fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sibiu

Se reiau lucrările de modernizare și extindere a podului de pe Alba Iulia

Din 6 martie, firma de construcții Geiger Transilvania va relua lucrările de modernizare și extindere a podului peste Cibin de pe șoseaua Alba Iulia, după încheierea sezonului rece.

Din 6 martie până în 30 iunie, partea din aval a podului, cea dinspre str. Malului, se va închide traficului și se va circula pe partea din amonte, cea dinspre str. Maramureșului, pe o bandă pe sens. Reamintim șoferilor că, pentru a evita supraaglomerarea și blocajele, pot folosi rute alternative:

  • Drumul peste Câmpșor, între strada D. Cantemir din cartierul Ștrand și str. Rozmarinului din cartierul Turnișor.
  • Str. Autogării – Distribuției – Lemnelor – Mihail Kogălniceanu/ Reconstrucției. Reamintim că în perioada lucrărilor la pod, pe str. Lemnelor se circulă în sens unic, dinspre strada Distribuției spre străzile M. Kogălniceanu/Reconstrucției
  • Str. Malului – pod Neculce – strada Metalurgiștilor
  • Centura ocolitoare a Sibiului

Precizăm că mijloacele de transport public vor continua să circule și acestea pe pod, traseele rămânând nemodificate. De asemenea, pietonii vor putea traversa podul, printr-un culoar amenajat în acest sens.

Restricțiile în trafic sunt necesare pentru extinderea și reabilitarea și acestei părți a podului. Practic, acesta va fi consolidat, zona de trotuar se va extinde astfel încât să existe spațiu pentru amenajarea pistelor pentru biciclete, se va reface infrastructura rutieră și pietonală a podului, precum și sistemul de iluminat public și arhitectural.

În paralel, se vor definitiva lucrările la partea nouă a podului, prin amenajarea parapeților de protecție, a iluminatului public și arhitectural și asfaltarea trotuarelor și a pistei pentru biciclete.