fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sănătate

FOTO- Se lucrează intens la renovarea Dispensarului TBC de pe strada Morilor

Clădirea Dispensarului din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie (situat în strada Morilor nr. 57) a intrat în reabilitare începând cu data de 21 decembrie 2020. Din acest motiv, activitatea medicală cu pacienții (adulți, copii, cât și serviciul de Radiologie pentru populație), se realizează pe Strada Aleea Filozofilor, nr. 3-5, Pavilionul 2 – Parter.
„Se lucrează intens la renovarea Dispensarului TBC de pe strada Morilor. Este vorba de un proiect în valoare de 720.000 Euro, sumă asigurată din FONDURI EUROPENE. În câteva luni vor intra în reabilitare încă două Pavilioane: cel în care se află Secția 2 din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie și Pavilionul administrativ. Tot cu FINANȚARE EUROPEANĂ!”, a scris în această seară managerul Spitalului de Pneumoftiziologie, Cristian Roman, pe contul său de Facebook.
Proiectul „Reabilitarea termică a unor clădiri din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu – Dispensarul” urmărește creșterea eficienței energetice în clădirile publice din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu prin reabilitarea termică a pavilionului Dispensar, cu o suprafață utilă de peste 500 mp.
Se lucrează intens la renovarea Dispensarului TBC de pe strada Morilor
Principalele lucrări care fac obiectul acestui contract vizează în special:
➢ Refacerea integrală a instalațiilor de apă-canal/termice/ventilație cu realizarea de noi trasee, acolo unde este cazul, refacerea instalațiilor electrice existente și realizarea de trasee noi (iluminat, prize pentru aparatură din dotarea secțiilor, instalații semnalizare, curenți slabi, etc.)
➢ Consolidarea clădirii conform expertizei tehnice
➢ Reparații tencuieli interioare în zonele de intervenție, reparații pardoseli interioare în zonele de intervenție
➢ Adoptarea de măsuri de eliminare a infiltrațiilor de apă de la nivelul bazei pereților și planșeului subsolului și a parterului, conform studiilor de specialitate
➢ Refacerea soclului clădirii și a trotuarului de garda
➢ Zugrăveli interioare la pereți și tavane în zonele de intervenție, reparații/reabilitări/înlocuirea de tâmplării interioare
➢ Termoizolarea exterioară a pereților exteriori ai clădirii
➢ Termoizolarea planșeului subsol
➢ Izolarea termică a planșeului podului
➢ Zugrăveli exterioare rezistente la apă
➢ Executarea de lucrări de reabilitare a tâmplăriilor exterioare din lemn- se vor executa lucrări de refacere a fațadelor în urma intervențiilor de eficientizare; se vor executa lucrări de reabilitare/reparații la structura de lemn a șarpantei
➢ Refacerea sistemul de colectare și evacuare a apelor meteorice
➢ Montarea pe șarpantă cu orientarea sud – panouri solare
➢ Realizarea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități
➢ Montarea de indicatoare de îndrumare la accesurile în clădire.
Proiectul „Reabilitarea termică a unor clădiri din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu -Dispensarul” este finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3: Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritate de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, operațiunea B – clădiri publice.
Se lucrează intens la renovarea Dispensarului TBC de pe strada Morilor
„UN PROIECT DE SUFLET!  Renovarea acestui imobil, de mare vizibilitate pentru orașul nostru drag, a fost unul din principalele obiective încă de la începutul activității mele în spital, obiectiv asumat prin ‘Proiectul de management’.”, a mai spus Cristian Roman.
Etichete:

Recomandam sa citesti si