fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

Se deschide podul de pe șoseaua Alba Iulia! Sâmbătă, la ora 12:00.

Coșmarul cozilor interminabile de pe Șoseaua Alba Iulia va lua sfârșit mâine, la ora 12:00. După un an și două luni de restricții de circulație, podul de peste Cibin va fi redeschis în totalitate.

Acesta are cinci benzi de circulație, piste pentru biciclete și trotuare. Lucrările vor continua sub pod, la pista de biciclete și la albia râului. Primăria Sibiu punctează, într-un comunicat de presă, ”lucrările care au făcut obiectul acestei investiții majore:

  • Înlocuirea părții din amonte cu o construcție nouă, cu trei benzi, din care una asigură o legătură directă spre str. Maramureșului, fără să mai conducă traficul în girație, fluidizându-se astfel circulația, mai ales la orele de vârf.
  • Consolidări la partea din aval. Practic, s-a construit o nouă structură de susținere a podului și a fost refăcută infrastructura rutieră și pietonală, pentru un aspect unitar.
  • Trotuare noi
  • Piste sigure pentru biciclete pe ambele părți ale podului și sub acesta, care să facă legătura cu pistele amenajate pe malurile râului
  • Iluminat public nou, inclusiv iluminat arhitectural, care să pună în valoare structura.

 

Etichete: