fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Se dau primele de carieră pentru angajații din Educație

Profesorii, personalul didactic auxiliar și cel nedidactic vor primi, săptămâna viitoare, cardurile pe care vor fi virate primele de carieră didactică, respectiv cele de carieră profesională. Cardurile vor fi alimentate în perioada 20 – 27 octombrie, după cum a anunțat ministrul Investițiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Prima de carieră didactică, acordată personalului didactic și celui didactic auxiliar, va avea o valoare de 1.500 de lei net. Personalul nedidactic va încasa o primă de carieră profesională în valoare de 500 de lei. Primele se acordă într-o singură tranșă și pot fi utilizate în anul școlar 2023 – 2024.

Prima pentru profesori

Prima de carieră didactică se acordă cadrelor didactice care au fost în activitate în anul școlar 2022 – 2023, pentru susținerea acestora pentru îmbunătățirea continuă a competențelor educaționale și obținerea de performanțe școlare/universitare în procesul educațional. Se decontează din fonduri externe nerambursabile, pentru următoarele categorii principale de cheltuieli:

– cheltuieli privind cursurile de pregătire profesională, precum și alte categorii de cheltuieli asimilate acestora;

– cheltuieli pentru echipamente IT

– cheltuieli privind cărți de specialitate, precum și alte categorii de cheltuieli asimilate acestora

– un procent de până la 30% din valoarea nominală a primei de carieră didactică pentru acoperirea de nevoi didactice individuale specifice ale cadrelor didactice.

Cursuri pentru personalul nedidactic

Prima de carieră profesională, acordată personalului nedidactic, are drept scop susținerea participării la cursuri de pregătire profesională.

Personalul nedidactic din învățământul preuniversitar aflat în activitate în anul școlar 2022 – 2023, precum și personalul nedidactic din învățământul universitar aflat în activitate în anul universitar 2022 – 2023, beneficiază de o primă de carieră profesională acordată sub formă de cursuri de pregătire profesională, pentru a asigura desfășurarea activităților educaționale desfășurate în unitățile de învățământ de stat în condiții calitative cât mai bune, precum și pentru alte categorii de cheltuieli necesare desfășurate în sprijinul activității educaționale, în limita unui plafon anual de 500 lei/an școlar/universitar, suportată din Programul Educație și Ocupare 2021 – 2027, în limita bugetului disponibil pentru această categorie de măsură și în conformitate cu regulile de eligibilitate ale programului operațional”, potrivit OG 58/2023.

Etichete: