fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură Timp Liber

Scriitorul Radu Vancu și percuționistul Andrei Marcovici vor îmbina muzica și poezia pe Esplanada Filarmonicii

Scriitorul Radu Vancu și percuționistul Andrei Marcovici vor îmbina muzica și poezia, marți 28 iulie 2020, pe Esplanada Filarmonicii, într-un eveniment inedit ce are la bază creația literară a poetului Mircea Ivănescu. Evenimentul face parte din proiectul ”Concerte pe acoperiș” și este programat la ora 21:00.

Șase poezii din opera literară a lui Mircea Ivănescu, momente muzicale de improviație dar și prelucrarea pentru marimbofon ”Musica Ricercata” de Gyorg Ligety sunt coordonatele serii de marți, 28 iulie 2020. Totul se va întâmpla pe Esplanada Filarmonicii, de pe Cea mai frumoasă stradă din Sibiu, cu începere de la ora 21.

Radu Vancu a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii „Lucian Blaga“ din Sibiu. Este conferenţiar la aceeaşi facultate şi redactor la revistele Transilvania şi Poesis internaţional. Coordonează secţiunea literară a revistei Timpul. Selecţii din poemele lui au fost traduse în englez ă, germană, franceză, suedeză, spaniolă, italiană, flamandă, bulgară, sârbă, maghiară, turcă, greacă, rusă.

Andrei Marcovici este absolvent al Universității de Muzică Wuppertal (Germania), în anul 2005. Membru al Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu, este pasionat de muzică contemporană, în formule diferite – atât alături de muzicieni cât si de artiști vizuali, actori sau dansatori.

Scriitorul Radu Vancu și percuționistul Andrei Marcovici vor îmbina muzica și poezia pe Esplanada Filarmonicii

Proiectul ”Concerte pe acoperiș” este cel mai ”tânăr” festival organizat de Filarmonica de Stat Sibiu, sub coordonarea Krisztinei Bucșe, secretar muzical. Aflată la prima ediție, manifestarea este dedicată vocilor, instrumentelor soliste sau ansamblurilor instrumentale cu un program original, repertoriul ales fiind unul de muzică clasică, muzică ușoară, jazz, pop sau rock.

Concerte pe Acoperiș” este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu. Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu.

Accesul la acest eveniment este liber, în limita locurilor diponibile. Pe întreaga durată de desfășurare a evenimentului purtarea măștii de protecție este obligatorie.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/2744316699116959

Etichete:

Recomandam sa citesti si