fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Scopul Crucii Roşii Filiala Sibiu este ajutorarea persoanelor aflate în situaţii vulnerabile

De Ziua Mondială a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii, 100 de pachete cu alimente au plecat de la Sala Transilvania, sediul operaţional al Crucii Roşii Filiala Sibiu în perioada crizei pandemice, către beneficiari din tot judeţul. De asemenea, 430 de litri de biocid au fost distribuiţi către Primăriile din judeţ, centre de îngrijire, sediul DGASPC şi centre de plasament.

”Mă bucur foarte tare de ajutorul voluntarilor, sunt nişte oameni extraordinari şi este o lume minunată pe care am descoperit-o”, a spus Răzvan Biriş, actualul director al Crucii Roşii Filiala Sibiu, filială care se bazează pe sprijinul a peste 200 de voluntari.

Scopul Crucii Roşii Filiala Sibiu este ajutorarea persoanelor aflate în situaţii vulnerabile

Acţiunea voluntarilor Crucii Roşii Filiala Sibiu a avut ca scop ajutorarea persoanelor aflate în situaţii vulnerabile din mediul rural cu 100 de pachete, totalizând fiecare 22 kg alimente de bază şi dulciuri.

Biocidul produs la Sibiu reuneşte efortul a cinci instituţii publice şi private – Consiliului Judeţean Sibiu, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu, Universitatea « Lucian Blaga » din Sibiu, Fundaţia Comunitară Sibiu şi Crucea Roşie Filiala Sibiu , organizaţia care şi-a asumat răspunderea distribuirii acestui dezinfectant. Biocidul a fost realizat pe baza reţetei  recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Scopul Crucii Roşii Filiala Sibiu este ajutorarea persoanelor aflate în situaţii vulnerabile

Scopul Crucii Roşii Filiala Sibiu este ajutorarea persoanelor aflate în situaţii vulnerabile

Chiar dacă voluntarii şi angajaţii Crucii Roşii Filiala Sibiu s-au adunat ieri pentru a munci, contribuind la realizarea şi distribuirea pachetelor, efortul lor nu a rămas nerăsplătit de către comunitate. Rennes Café i-a răsfăţat pe voluntari cu cafea şi prăjituri, în timp ce Speedy Pizza a livrat o binemeritată pizza la finalul unei acţiuni în forţă.

La nivel global,14 miloane de angajaţi şi voluntari din 192 de Societăţi Naţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie  au sărbătorit ieri Ziua Mondială a organizaţiei. În ultimii ani, voluntarii şi angajaţii Crucii şi Semilunii Roţii au sprijinit peste 160 de milioane de oameni aflaţi în situaţii de urgenţă, de la dezastre naturale la războaie civile.

Data de 8 mai reprezintă ziua de naştere a fondatorului mişcării, Henry Dunant, elevţianul care a ridicat pentru prima dată steagul alb cu cruce roşie în timpul bătăliei de la Solferino, Lombardia, ca un simbol al neutralităţii şi protejării vieţii fără discriminare.

Ajuns întîmplător la Solferino în timpul războiului austro-sardinian, omul de afaceri Henry Dunant devine martorul unor scene de luptă sângeroase şi hotărăşte să organizeze pe front un grup de voluntari format din localnici, pentru a acorda ajutor şi asistenţă medical tuturor celor aflaţi în nevoie. De atunci au trecut 157 de ani de activitatea neîntreruptă a Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, organizaţie care are la baza conduitei etice şapte principii fundamentale : umanitate, imparţialitate, neutraitate, independenţă, voluntariat, unitate, universalitate.

Etichete:

Recomandam sa citesti si