fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Educatie Judet

Școlile Nr. 2, Nr. 23 și „Ioan Slavici” au reușit să atragă fonduri europene nerambursabile prin PNRR

Școlile „Ioan Slavici”, nr. 2 și nr. 23 din Sibiu au reușit să atragă fonduri europene nerambursabile, între 140.000 și 176.000 de Euro fiecare, în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, finanțat prin PNRR. Cu aceste fonduri școlile vor putea să organizeze în următorii 2 ani, pentru toți elevii, cursuri de tip Școală după școală, activități extrașcolare, cursuri de formare profesională pentru profesori, vor putea achiziționa dotări IT și mobilier și chiar să ofere o masă elevilor care participă în programe după orele de curs. Scopul este acela de a-i motiva pe elevi și de a reduce rata de abandon școlar.
Astfel, printr-un management implicat și eficient, fondurile alocate de Primăria Sibiu pentru investiții și dotări sunt suplimentate, în beneficiul elevilor, dar și al profesorilor.
Din Municipiul Sibiu pot depune cereri de finanțare în cadrul acestui program un număr de 10 școli gimnaziale care înregistrează cazuri de abandon școlar. Până în prezent au depus cereri trei dintre aceste unități de învățământ și toate trei au reușit să obțină fondurile solicitate.
Etichete:

Recomandam sa citesti si