fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

Școlile mai pot aștepta! Primăria își modernizează sediul de pe bulevardul Victoriei.

În vreme ce elevii sibieni sunt nevoiți să învețe în două schimburi, în școli în care încă se mai scrie cu creta și se șterge tabla cu buretele, Primăria investește peste 2 milioane de euro în modernizarea sediului propriu de pe Bulevardul Victoriei.

Sediul Primăriei Sibiu de pe bulevardul Victoriei, o clădire publică, are nevoie de renovare, accesibilizarea acesteia pentru persoanele cu dizabilități și lucrări care să crească securitatea la incendiu”, anunță primarul Astrid Fodor, explicând că lucrările au fost contractate ”în beneficiul sibienilor care vin la ghișeele serviciilor publice care funcționează în această clădire, în scopul îmbunătățirii condițiilor de lucru pentru funcționarii care lucrează aici, dar și pentru a crește eficiența energetică a clădirii, ceea ce va genera o scădere a costurilor cu utilitățile”.

Primarul Fodor a semnat contractul de execuție a lucrărilor cu SC Euras SRL Satu Mare, firmă aleasă ”în urma unei proceduri de achiziție publică”. Investiția se ridică la 10,7 milioane de lei, ”nefiind o simplă cosmetizare a clădirii”, după cum precizează Serviciul Comunicare al Primăriei Sibiu.

Lucrările de construcții vor cuprinde: recompartimentări, reabilitarea grupurilor sanitare și a sistemelor de ventilație și aerisire, refacerea tencuielilor și a zugrăvelilor și lucrări de îmbunătățire a izolației împotriva infiltrațiilor de apă. Instalația electrică și cea de încălzire vor fi, de asemenea, modernizate. Se va realiza și o infrastructură mai eficientă pentru accesul la date.

Pentru creșterea siguranței în caz de incendiu, constructorul va instala hidranți în interiorul și la exteriorul clădirii și un pichet cu echipamente pentru stingerea incendiilor. Vor fi realizate instalații automate de stingere cu gaz a incendiilor, o instalație de detectare și semnalizare, una de desfumare a caselor scărilor și una de protecție împotriva trăsnetului. De asemenea, iluminatul special care arată căile de evacuare în caz de incendiu se va moderniza.

Pentru optimizarea accesului în clădire a persoanelor cu dizabilități va fi montat un lift în casa scărilor, care va asigura deplasarea de la demisol și până la etajul 1. De asemenea, în clădire se vor crea rampe și grupuri sanitare dedicate.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 12 luni.

Etichete:

Recomandam sa citesti si