fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Şcolile din subordinea Consiliului Județean Sibiu au fost pregătite pentru noul an școlar

Toate cele cinci școli speciale aflate în subordinea Consiliului Județean Sibiu au fost pregătite pentru noul an școlar. La evenimentul de deschidere a anului școlar 2015-2016 au participat conducerea Consiliului Județean și consilieri din aparatul de specialitate al Consiliului Județean.

Cei peste 1.000 de elevi care învață în centrele școlare de educație incluzivă din Sibiu, Mediaș, Dumbrăveni și Turnu Roșu au fost întâmpinați de dascălii lor în clase curate, frumos amenajate, condițiile de învățare fiind deosebite și adaptate pentru învățământul special. În cursul vacanței de vară, au fost efectuate numeroase lucrări specifice începutului de an școlar, finanțate din bugetul Consiliului Județean SibiuAstfel, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 din Sibiu, aflat pe strada Filarmonicii, s-a efectuat curăţenia generală în toate sălile de curs și s-a făcut igienizarea şi lucrări de zugrăvire în curtea interioară. De asemenea, s-a amenajat un grup sanitar pentru copiii cu deficienţe locomotorii, au fost curăţate coşurile de fum, s-au încărcat stingătoarele de incendiu, s-a raşchetat parchetul în sălile de curs, s-au făcut reparaţii generale. De condiții bune beneficiază și elevii școlii de hipoacuzici din Parcul Astra, respectiv Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr.2 Sibiu. Aici s-au efectuat lucrări de reabilitare a grupurilor sanitare, s-a făcut verificarea tehnică periodică a instalaţiilor sub presiune, curăţenie generală, igienizare şi deratizare. În mai multe săli de clasă s-au făcut lucrări de recompartimentare, în beneficiul şi pentru uşurinţa lucrului cu copiii care au deficienţe de auz.
La Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Mediaş au fost finalizate lucrările de reparaţii la acoperiş şi sala de sport şi au fost instalate camere video de supraveghere a curţii şcolii şi a coridoarelor de acces în clase. S-a făcut igienizarea, au fost verificate instalaţiile electrice, a fost reparat si vopsit gardul şcolii. De asemenea, la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Dumbrăveni s-au efectuat lucrări de reparaţii, a fost reabilitat parterul, coridoarele, cât şi interioarele, a fost modernizată biblioteca şcolii, s-au vopsit uşile şi soclul de la intrarea în unitate. În același timp, s-a făcut deratizarea şi au fost curăţate coşurile de fum. La Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Turnu Roşu, care a benefiait de lucrări ample de modernizare în urma unui proiect de reabilitare prin Programul Operațional Regional, s-au făcut lucrări de igienizare, deratizare şi dezinfecţie, precum și mici reparaţii.

Etichete: