fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Şcoala din Racoviţa în era digitală

La Școala Gimnazială Racovița, județul Sibiu, a avut loc astăzi evenimentul regional “Educația digitală ca parte a dezvoltării comunității”, eveniment organizat în cadrul programului național Digitaliada. Agenda evenimentului a cuprins prezentarea programului, cu accent pe conținutul digital disponibil pe platforma națională www.digitaliada.ro, respectiv o dezbatere pe tema educației digitale ca parte a dezvoltării comunității, dar și o activitate demonstrativă din partea elevilor de clasa a VII-a ai școlii din Racovița. Elevii le-au făcut o demonstrație participanților și au arătat cum învață matematică folosind aplicația GeoGebra, respectiv TIC folosind aplicația Scratch Jr, două dintre aplicațiile din proiect, precum și tabla interactivă primită de școală în cadrul proiectului. Participanţii au avut prilejul să lucreze și ei pe tablete deoarece elevii le-au dat un test digital în aplicația Kahoot. Printre invitați s-au numărat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Sibiu (inspectorul școlar general adjunct Gheorghe Bîrză, inspectorul de management Livia Crețulescu, inspectorul de resurse umane Cristina Marcu), 30 de primari și consilieri locali din județele Sibiu și Vâlcea, reprezentanți ai Consiliului Județean Sibiu, 20 de directori de școli din aceste două județe.

Doamna director, Dorina Ucean, a menționat faptul că prezența la eveniment a fost numeroasă deoarece invitații au fost curioși să vadă ce presupune educația digitală și ce înseamnă programul Digitaliada: “Primarii invitați chiar s-au arătat interesați să achiziționeze echipamente și să doteze școlile din localitățile lor cu un laborator digital. Au fost plăcut surprinși să afle că profesorii din proiect participă constant la sesiuni de formare și că primesc suport tehnic continuu. Directori, consilieri, primari, toți au plecat foarte încântați și nerăbdători să acceseze resursele disponibile pe platformă”.

Camelia Limbășan, profesor de TIC, a fost unul dintre profesorii care au organizat și coordonat evenimentul. “Platforma Digitaliada a trezit interesul inspectorilor școlari și directorilor prin multitudinea de resurse disponibile – pentru diverse materii și pe diferite grade de dificultate. Totodată, reprezentanții comunităților locale s-au arătat deschiși în a dota școlile cu tablete – fie prin alocarea de fonduri din bugetele locale, fie accesând programul LEADER al UE“.

Etichete:

Recomandam sa citesti si